Witam.
Muszę wymienić dzisiaj pasek wielorowkowy (już kupiłem) ale jeszcze nie wiem czy dam radę sam to zrobić.
Potrzebny jest kanał? jakie narzędzia? jakieś podpowiedzi i porady?
Proszę o pomoc lub linki.
Mazda 6 136km diesel 2003r.
Pozdrawiam.
Wymiana paska wielorowkowego
Strona 1 z 1
Nie jest to nic trudnego i dasz radę zrobić to bez kanału.
Zdejmij koło, odkręć nadkole pod zderzakiem (klucz 8) i wyjmij plastikowe zaczepy. Po zdemontowaniu nadkola masz wszystko na wierzchu. Bierzesz klucz płaski (najlepszy będzie oczkowy) (tylko nie pamiętam czy 13 czy 14) zakładasz na rolkę napinacza i odpychasz go do góry. Ściągasz stary pasek. No a potem wszystko robisz w odwrotnej kolejności i po sprawie. Dla wprawionego 5min roboty, jak robisz to pierwszy raz to w godzinę powinno być po sprawie. Powodzenia
Zdejmij koło, odkręć nadkole pod zderzakiem (klucz 8) i wyjmij plastikowe zaczepy. Po zdemontowaniu nadkola masz wszystko na wierzchu. Bierzesz klucz płaski (najlepszy będzie oczkowy) (tylko nie pamiętam czy 13 czy 14) zakładasz na rolkę napinacza i odpychasz go do góry. Ściągasz stary pasek. No a potem wszystko robisz w odwrotnej kolejności i po sprawie. Dla wprawionego 5min roboty, jak robisz to pierwszy raz to w godzinę powinno być po sprawie. Powodzenia
Enduro napisał(a):mądry napisał(a): Dla wprawionego 5min roboty,
to chyba ktoś bardzo wprawiony
E. ja znam takiego specjalistę, moim zdaniem najlepszego w PL mechanika Mazdy. Z resztą Ty też go znasz
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Witam wszystkich. Jeżeli ten temat był to przepraszam może przeoczyłem. Pytanie moje jest takie co ile się wymienia pasek klinowy w Mazdzie 6 GG 2.0 141 KM LF17 HATCHBACK? Jakiego producenta polecacie?
- Od: 13 lut 2014, 21:56
- Auto: Mazda CX-5 2.2 175KM AWD SkyPassion AT,
02/2014
Mazda 6 GJ 2.2 175KM AWD SkyPassion AT
09/2016
ja polecam zapobiegawczo przy jakies korzystnej okazji "grzebania przy aucie, szczegolnie przy prawym kole itp..
jego wymiane na nowy,
nie jest drogi ale istotny, a auta nie naleza do najmlodszych a ich przebiegi tez sa pieciocyfrowe
jak w trasie strzeli tan pasek,to bedzie nie lada problem, bo nie wszedzie mozna go od reki otrzymac
przy okazji demontazu warto sprawdzic luz na rolkach
pozdr.
E
jego wymiane na nowy,
nie jest drogi ale istotny, a auta nie naleza do najmlodszych a ich przebiegi tez sa pieciocyfrowe
jak w trasie strzeli tan pasek,to bedzie nie lada problem, bo nie wszedzie mozna go od reki otrzymac
przy okazji demontazu warto sprawdzic luz na rolkach
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1