davider napisał(a):odłączyłem czujnik wałka rozrządu maszyna pali !
Nie wiem czy to jest powód do radości

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
davider napisał(a):odłączyłem czujnik wałka rozrządu maszyna pali !
leszek55555 napisał(a):Ja już jestem po wymianie rozrządu. Mazda pali z powrotem ale coś mi spieprzyli w ASO. Gdzieś z okolic kolektora i webasto wydobywa mi się śmierdzący dym – jakby się olej palił. Czyżby zapomnieli o jakiejś uszczelce?
Enduro napisał(a):leszek55555 napisał(a):Ja już jestem po wymianie rozrządu. Mazda pali z powrotem ale coś mi spieprzyli w ASO. Gdzieś z okolic kolektora i webasto wydobywa mi się śmierdzący dym – jakby się olej palił. Czyżby zapomnieli o jakiejś uszczelce?
prawdopodobnie po tych pracach pozostaly resztki smaru/oleju i to one się wypalają,
ale polecam mimo to sprawdzic, czy czasem jakis nieroztropny/ rozkojarzony mechanik czegos przypadkiem nie zapomniał co teraz z postaci stałej, przybiera postać lotną..![]()
pozdr.E
gacek napisał(a):Jeśli przeskoczył, to uda się go ustawić, czy czeka mnie wymiana?
nynuch76 napisał(a):davider napisał(a):odłączyłem czujnik wałka rozrządu maszyna pali !
Nie wiem czy to jest powód do radościjeszcze jeden ząbek i będzie gruz pod deklem
davider napisał(a): bo innej przyczyny nie widzę.. miesiąc temu był wymieniany oraz pompa wody i rolki
Wojtek napisał(a):davider napisał(a): bo innej przyczyny nie widzę.. miesiąc temu był wymieniany oraz pompa wody i rolki
a napinacz?
jest najdrozsza czescia rozrzadu...
davider napisał(a):masz racje.. napinacz został stary więc chyba go wymienię
Grzyby napisał(a):davider napisał(a):masz racje.. napinacz został stary więc chyba go wymienię
![]()
Zostawiłeś najbardziej zawodną część rozrządu i cieszyłeś się z jego wymiany?
Ludzie to jednak są niefrasobliwi ...
davider napisał(a):mechanik twierdził ze jest w "dobrym stanie"
davider napisał(a):mechanik twierdził ze jest w "dobrym stanie"
bieski napisał(a):davider napisał(a):mechanik twierdził ze jest w "dobrym stanie"
Wymiana całego rozrządu bez wymiany napinacza jest jak przewracanie gaci na lewa strona, myśląc że pozbyło się problemu![]()
PS. Zmień mechanika, bo z tym to za daleko mozesz nie zajechac.
Enduro napisał(a):a może ktos polecic inny adres, aby zapakować fotke..
Enduro napisał(a):no ja, to już ten patent stosowałem w wielu citd Mazdy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6