Wymieniać pasek rozrządu mimo widocznych bardzo dobrze jego oznaczeń?
Ludzie czytam i nie wierzę kupujecie auto za minimum 30.ooo a zal wam wydać na kompletny rorząd jakieś 1200-1300 z allegro to kupcie maluszka tam serwisowanie jest o wiele tańsze 

-
marzen91
marzen91 napisał(a):Ludzie czytam i nie wierzę kupujecie auto za minimum 30.ooo a zal wam wydać na kompletny rorząd jakieś 1200-1300 z allegro to kupcie maluszka tam serwisowanie jest o wiele tańsze
No właśnie chciałem się obeznanych kolegów spytać, jak kupić taniej a jednak mieć tą pewność zakupu
- Od: 29 gru 2009, 10:27
- Auto: M6 GY TS2 2.0 MZR-CD 136KM 03r
Przeczytałem wątek i nikt nie mówi nic o gwarancji po wymianie w serwisie...
Ja mam przejechane 115tys. i jade do Gorzowa na wymiane rozrządu na serwisie.
Cena 2100zł, ale serwis daje GWARANCJE na 100.000km na silnik. Tak więc moim zdniame warto, zwlaszcza jak czytam o rozrządzie z allegro niby oryginał... plus koszta wymiany wychodzi co nie którym 1500zł.. A drugą sprawą bedzie wymiana "ODNOTOWANA" w serwisie, co moze pomóc potem przy sprzedaży.
Pozdro600
Ja mam przejechane 115tys. i jade do Gorzowa na wymiane rozrządu na serwisie.
Cena 2100zł, ale serwis daje GWARANCJE na 100.000km na silnik. Tak więc moim zdniame warto, zwlaszcza jak czytam o rozrządzie z allegro niby oryginał... plus koszta wymiany wychodzi co nie którym 1500zł.. A drugą sprawą bedzie wymiana "ODNOTOWANA" w serwisie, co moze pomóc potem przy sprzedaży.
Pozdro600
Dyzioo
dyzioo napisał(a):serwis daje GWARANCJE na 100.000km na silnik
Coś mi się wydaje. Na cały silnik? Czyli jadę tam zrobić rozrząd i jak mi strzeli wtryskiwacz to w ramach tej gwarancji też mi naprawią? Chyba chodziło Ci, że dają gwarancję na rozrząd który robili z resztą łachy nie robią.
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
Jaksa, nie chcesz w trójmieście otworzyć filii? 
- Od: 29 gru 2009, 10:27
- Auto: M6 GY TS2 2.0 MZR-CD 136KM 03r
NO rzeczą jasną jest że serwis da gwarancje na to co robi. Chodzi mi o to że różnica jest kilku set złotych, ale spisz spokojnie. Bo na allegro to są rozrządy w pudełkach oryginalnych... sprzedawane jako oryginał. Zaoszczędzić można na wymianie filtra kabinowego powietrza, ale nie przy wymianie tak ważnej rzeczy jak rozrząd.
kolega wyżej napisał
Ludzie czytam i nie wierzę kupujecie auto za minimum 30.ooo a zal wam wydać na kompletny rorząd....... wszystko w temacie...
Pozdro600
kolega wyżej napisał
Ludzie czytam i nie wierzę kupujecie auto za minimum 30.ooo a zal wam wydać na kompletny rorząd....... wszystko w temacie...
Pozdro600
Dyzioo
dyzioo napisał(a):NO rzeczą jasną jest że serwis da gwarancje na to co robi.
A ja uwielbiam mieć gwarancję sam u siebie. Uważam, że chcesz mieć dobrze zrób sobie sam. I ubolewam, że są niestety rzeczy których sam nie zrobię, choćby ze względu na brak odpowiednich narzędzi, czy wystarczającej wiedzy. Tak na marginesie, to wymiana rozrządu i paska wielorowkowego to żadna większa filozofia choć trochę roboty z tym jest.
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
Załozyłem do swojego auta rozrzad z allegro. Model RF5. Żadnych problemów. To samo co w serwisie. Porównywałem rozrząd z seriwsu i allegro. Różnica w pudełkach. A jak chcesz wydać ok . 1500 zł, to masz to samo. Wymiana z pompa w zaprzyjaźnionym serwisie pogwarancyjnym 400 zł.
- Od: 26 paź 2009, 16:08
- Auto: Mazda 6 2.0D (GY)