Wymiana rozrządu w dieslu (MZR-CD)
kasta266 napisał(a):witam ja wlasnie dzis wymienilem rozrzad w Piotrkowie na wislanej za robocizne 180 zl, za czesci 650
pasek continental na 60 tys, i jest git
lubi kolega dreszcz emocji ...
Bogaty jesteś,mnie nie stać na zamienniki rozrządu i te części(które nie dają rady w maździe) trzeba ponownie wymieniać ale już oryginalne. Pasek Continentala nie wytrzymuje w maździe nawet tych 60tys km co napisałeś- cały rozrząd jest after marketowy ? Zaglądałeś do smoka olejowego?kasta266 napisał(a):witam ja wlasnie dzis wymienilem rozrzad w Piotrkowie na wislanej za robocizne 180 zl, za czesci 650
twardy sen – level expertkasta266 napisał(a):witam ja wlasnie dzis wymienilem rozrzad w Piotrkowie na wislanej za robocizne 180 zl, za czesci 650
- Od: 16 lis 2012, 21:21
- Auto: Mazda 6 '04 2.0 136KM
No dobra, podstawowe pytanie, bo mechanik też mnie o to zapytał:
Dlaczego nie montować zamienników/innych pasków niż oryginalne?
Powiedział, że u niego montuje się różne Gates czy Bosch i nigdy w jego karierze nie zdarzyło mu się aby jakikolwiek pasek pękł przed czasem
Dlaczego nie montować zamienników/innych pasków niż oryginalne?
Powiedział, że u niego montuje się różne Gates czy Bosch i nigdy w jego karierze nie zdarzyło mu się aby jakikolwiek pasek pękł przed czasem
Paweł
Swoop napisał(a):Powiedział, że u niego montuje się różne Gates czy Bosch i nigdy w jego karierze nie zdarzyło mu się aby jakikolwiek pasek pękł przed czasem
to znaczy tylko, tyle, że jeszcze wiele musi się nauczyć
nie wytrzymie 60 tys., spokojnie wytrzyma to jest tak ze ilu ludzi tyle opini ,na innych forach mozna poczytac ze te paski sa bardzo dobre i tanie ,pewnie zaraz ktos napisze ze jak tanie to do niczego ale spoko mozna sie dawac nabijac w butelka dac 3000 za wymiane rozrzadu ,ok, ja spie spokojnie zmienie kolejny raz za 58 tys zeby nie kusic losu ale mysle to i tak jakos za dwa lata bedzie wiec moze bedzie juz mnie stac na mlodszy egzemplarz,wiec dlaczego mam tyle kasy wydawac? zreszta dam znac jak nie wytrzyma pasek
,poki co spie spokojnie
,no bo przeciez mam nowy rozrzad
,a to ze komus pekl pasek bo byl zamiennikiem ; to nic nie znaczy i oryginal moze peknac jak wada bedzie jakas ukryta ,to poprostu,jak sie trafi ,ja tak uwazam.Pozdrawiam,inwestujcie dalej 

- Od: 28 sty 2013, 15:56
- Auto: mazda 6, diesel 121kM,rok 2002
3 tys? Skąd ta cena? Za tą kwotę na częściach z mazdaparts.pl wymienię spokojnie dwa razy z pompą wody i robocizną...kasta266 napisał(a):ale spoko mozna sie dawac nabijac w butelka dac 3000 za wymiane rozrzadu
- Od: 16 lis 2012, 21:21
- Auto: Mazda 6 '04 2.0 136KM
no 3 tys troche mnie ponioslo
ale jak czytam ile ludzie placa za wymiane to mnie dreczsze przechodza,aha jeszcze mialem dopisac,ze ja nigdzie nie zagladalem nie jestem mechanikiem nie znam sie na tym,wiec zostawiam te prace fachowcom w tej dziedzinie 
no widzisz koszt wymiany drozszy niz u mnie i jeszcze jakies lapciuchy nie potrafia tego zrobic jak nalezy ,najlepiej powiedziec ze pompa ok
,heh dobre ,choc dodam ze moj mechanik tez wyzywal na dostep do pompy ale dal rade
,;jak narazie zrobilem 3tys na zamiennikach przypominam pasek conti
,za dwa tyg znow prawie 2 tys wpadna (trasa Hanover-Piotrkow i powrót)
bede was informlowal 

kasta266 napisał(a):jak narazie zrobilem 3tys na zamiennikach przypominam pasek conti
a tak z ciekawości -po jakim przebiegu na tym pasku zamierzasz go wymieniać
kasta266 napisał(a): ja spie spokojnie zmienie kolejny raz za 58 tys zeby nie kusic losu ale mysle to i tak jakos za dwa lata bedzie wiec moze bedzie juz mnie stac na mlodszy egzemplarz,
Problem z wymontowaniem pompy wody przy wymianie rozrzadu.
Czy moglby ktos poradzic jak sie dostac do czwartej malej srubki (tej na gorze co jest przy srubie ktora przykreca sie calosc do bloku) co jest skrecona popa wody, a najlepiej jak to dziadostwo (pompe wody) wkrecic z bloku?
Czy moze odpiac weze i wyjac w calosci?
Dostep jest bardzo utrudniony a na dodatek sruby sa wkrecane od strony skrzyni biegow a nie rozrzadu.
Czy moglby ktos poradzic jak sie dostac do czwartej malej srubki (tej na gorze co jest przy srubie ktora przykreca sie calosc do bloku) co jest skrecona popa wody, a najlepiej jak to dziadostwo (pompe wody) wkrecic z bloku?
Czy moze odpiac weze i wyjac w calosci?
Dostep jest bardzo utrudniony a na dodatek sruby sa wkrecane od strony skrzyni biegow a nie rozrzadu.
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale