maselek napisał(a):Jaksa napisał(a):To z materiałami czy bez ?
Materiały mnie nie interesuję, płacę 700 zł i odbieram (właśnie jutro rano ASO wymienia podkładki)
Witam
Miałem podobny problem i na podstawie fotorelacji umieszczone na forum czyściłem smoka. Dzień później – wynikało z czekania na zamówione podkładki wyciągałem wtryski. 2 podkładki puszczały i wtryski były oblepione nagarem. Wyczyściłem dokładnie wtryski, gniazda i zmieniłem podkładki. Dorzuce tylko info że zamawiając podkładki użyłem numeru RF2A-13-H51A który odpowiada oryginałom (te cieniutkie z trzema ramionkami wewnątrz i na zewnątrz) jednakże poprosiłem o inne i zamówili dla mnie RF2A-13-H51
B czyli te okrągłe z wcięciem na brzegu – taki rancik. Wszystko poskęcałem upoprzednio czyszcząc pokrywe, dla pewności troszcze silikonu na starą ale dobrą uszczelke i wszystko hula jak należy
Dymienie spod korka oleju zniknęło – bucha tylko powietrzem.
Po czyszczeniu smoka wymieniłem filt oleju i zalałem madzię dexelią ultra 5w30. Zmieniłem filtr paliwa i nic tylko jeżdzić. Madzia znowu dostała kopa od momentu naciśnięcia gazu – a nie jak wcześniej z sekuną albo dwiema opóźnienia.
Wszystko zajęło mi:
1. rozkęcanie miski, odklejenie, zaklejenie, czyszczenie smoka i miski, wymiana oleju i filtra ---> 3 godzinki (nie mam kanału więc się guzdrałem na plecach)
2. ściągnięcie osłony, pokrywy (+ jej mycie), wyciągnięcie i czyszczenie wtrysków i ich gniazd, wymiana uszczelek powtórne skręcenie do kupy ---> również 3 godziny.
Zaznaczam że jestem laikiem i bez info z forum i fotorelacji sam bym tego nie zrobił!
Koszty:
– podkładki RF2A-13-H51
B --> 13 funtów
– filtr oleju (zamiennik) ze zniżką 2 funty

bez zniżki 7
– olej dexelia ultra 5w30 – 41 funtów
w sumie 56 funtów ---> czyli jakieś 275 zł i 6 godzin pracy
....nie wspominając o satysfakcji z tego że zrobiłem to sam

)))
Pozdrawiam