Problem z Webasto po wymianie filtra paliwa i płynu chłodzącego.
Panowie , w szóstkach wymienialismy masę razy filtry paliwa i nikt nie miał takiego problemu , przed świetami wymieniałem u siebie – webasto działa bez problemu.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ja też wymieniałem ale było ciepło i po wymianie chodziło. Lecz jakiś miesiąc temu musiałem zdemontować filtr a było zimno robiłem to na dworze pod domem i właśnie po tym razie przestało chodzić chyba dlatego że było poniżej 7 stopni. i zassała powietrze i już nie chodzi i teraz nie wiem co z tym zrobić:/ myślę myślę i coś pewnie wymyślę:D:D:D Oby 
- Od: 26 kwi 2007, 16:32
- Auto: Mazda 6 Mzr-cd 2.0 2003r 136KM
byłem w piatek w serwisie webasto diagnoza palnik ale niechce mi sie w to wierzyć bo nie było takiego błędu: zwarcie na sztyfcie a wymiana palnika to koszt 600zł palnik a 200 robota. czekam aż sie ociepli i sam go rozbiore i sprawdze a resetowanie komputera podobno idzie za pomoca wyciagnięcia bezpiecznika ale nie tych które są z rozbudowy ale gdzieś się znajduje w skrzynce z bezpiecznikami pod maską.
mam też manuale do webasto tylko ze w j. angielskim
linki:
http://rapidshare.com/files/79839362/5000918A.pdf
http://rapidshare.com/files/79839732/63378A.pdf
mam też manuale do webasto tylko ze w j. angielskim
linki:
http://rapidshare.com/files/79839362/5000918A.pdf
http://rapidshare.com/files/79839732/63378A.pdf
- Od: 14 lut 2007, 20:52
- Auto: Opel Corsa od żony
była:
Mazda 6 2.0 MZRCD 121 kucyków
konik_kr napisał(a): a resetowanie komputera podobno idzie za pomoca wyciagnięcia bezpiecznika ale nie tych które są z rozbudowy ale gdzieś się znajduje w skrzynce z bezpiecznikami pod maską.
Wystarczy zwykłe odłączenie aku. Webasto się resetuje.
kto szuka to znajdzie prawdopodobnie znalazłem sposób resetowania w manualu mazdy 1749-1E-02G na stronie U-22-1 jest opis w j angielskim ale także są rysunki.
Nr rysunku w manualu B6E0740TL02 i B6E0740TL03
Nr rysunku w manualu B6E0740TL02 i B6E0740TL03
- Od: 14 lut 2007, 20:52
- Auto: Opel Corsa od żony
była:
Mazda 6 2.0 MZRCD 121 kucyków
konik_krBrawo w poniedziałek lukam co da się zrobić a jak nie będę mógł wytrzymać to nawet dzisiaj bo już po 00
:D:D oby dało rade...Trzymajcie kciuki:D:D:D
Wyrzucam smutek, zostawiam pamięć o nich
Twarze z przeszłości, duchy, których nie chcę wygonić
Tak czytam ten temat i może mi ktoś powie w jaki sposób objawia się nie działające Webasto?
Może to głupie pytanie ale nie wiem
Może to głupie pytanie ale nie wiem
NO i chodzi
trzeba wyjąć bezpiecznik na odpalonym silniku odczekać chwile włożyć i tak kilka razy aż zacznie normalnie śmigać ja dla pewności pompowałem paliwko pompką na filtrze po kilku próbach z bezpiecznikiem webasto chodzi
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wyrzucam smutek, zostawiam pamięć o nich
syberek1 napisał(a):NO i chodzi![]()
![]()
trzeba wyjąć bezpiecznik na odpalonym silniku odczekać chwile włożyć i tak kilka razy aż zacznie normalnie śmigać ja dla pewności pompowałem paliwko pompką na filtrze po kilku próbach z bezpiecznikiem webasto chodzi
![]()
Podaj który bezpiecznik ....
syberek1 napisał(a):NO i chodzi![]()
![]()
![]()
Gratulacje

Domin – zacznij zbierać to, co do poradnika, potem będzie właściwa baza informacji – zostaniesz nawet moderatorem tego jednego tematu – "poradnik szóstkowicza".domin1979 napisał(a):Kolejna rzecz do poradnika, którego... jeszcze nie ma...
Nie masz co się zgadzać – zostałeś wybrany do tej roboty właśnie, jak to się mówiło kiedyś ochotnik został wybrany...

co o tym myślisz?
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Panowie, przygladalem sie Waszej dyskusji, az webasto z wrazenia i mi przestalo dzialac, niby mam 626GF a nie 6stke ale..
w instrukcji webasto przeczytalem rowniez o bezpieczniku webasto 15A, jednak nie umiem go zlokalizowac, za chiny:) niby do mechanikow nie naleze ale...tak czy siak,(na schemacie w instrukcji do webasto jest jakies pudeleczko z trzema bezpiecznikami, i srodkowy to ten 15A)
ktos pomoze mi je namierzyc?
wieczorem zeskanuje instrukcje do webasto, z FAQ a propo "jakie moga byc przyczyny gdy webasto nie dziala"
w instrukcji webasto przeczytalem rowniez o bezpieczniku webasto 15A, jednak nie umiem go zlokalizowac, za chiny:) niby do mechanikow nie naleze ale...tak czy siak,(na schemacie w instrukcji do webasto jest jakies pudeleczko z trzema bezpiecznikami, i srodkowy to ten 15A)
ktos pomoze mi je namierzyc?
wieczorem zeskanuje instrukcje do webasto, z FAQ a propo "jakie moga byc przyczyny gdy webasto nie dziala"
- Od: 19 mar 2006, 12:23
- Auto: 6GH
Dzięki wszystkim, którzy pisali do mnie na pw. w ramach pomocy. Dzisiaj już 28.01.08 a ja dopiero dobrałem się do tych bezpieczników, rozumiecie praca
. Zrobiłem dokładnie to samo co pisał syberek1 i wszystko ok.
ale wyciągałem i wkładałem ten bezpiecznik chyba z 10 razy, aż zaczęło chodzić normalnie
. W ramach ciekawostki- w serwisie webasto zaśpiewali mi 400
jakbym chciał u nich dokonać naprawy, dokładnie powiedzieli że jest coś z palnikiem ale co
? Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów

- Od: 28 lis 2007, 13:18
- Auto: Mazda 6 GY MZRCD