kacperek11 napisał(a):A JAK MIGA DPF TO TYLKO RATUJE WIZYTA W SERWISIE
jeśli się tylko pali to możesz "przebutować" auto i powinna zgasnąć ale jeśli mryga to pozostaje wizyta w serwisie....
www.mazdaspeed.pl
kacperek11 napisał(a):A JAK MIGA DPF TO TYLKO RATUJE WIZYTA W SERWISIE
, jeśli jeździsz z czymś innym – wymienić olej na Dexelię DPF albo ewent. Fuchs Titan GT1 PROMaxim napisał(a): na 1200km poziom wzrósł o ok.1,5 litra czyli jak na normalne wypalanie dpf to chyba za duży przyrost ON w oleju.

Piter007 napisał(a):dwa razy poczułem straszny smród w kabinie palącego się plastiku,to chyba dobry objaw???
Piter007 napisał(a):jutro jadę do serwisu Mazdy na podłączenie pod komputeri wypalenie, może się nie udać ale mam nadzieję że się uda

mr_t napisał(a):A tak swoją drogą – jak Ci to ustrojstwo padnie. To ja bym pomyślał nad wywaleniem tego i normalną bezstresową jazda.

! jesli nic nie zrobią może faktycznie wywalić, wyciąć tylko wtedy przeglądy trzeba będzie extra płacić :–), napiszę jak się odezwą z serwisu Emil Frey, generalnie to wiedzieli o czym mówię , tylko nie bardzo chcieli samochód przyjąć bo mają dużo roboty ale jeszcze spokojnie ocena serwisu nadejdzie
!! wraz z wymianą oleju i filtra plus podpięcie pod komputer , trochę mi ulżyło że wogóle się dało wypalić bo nowy DPF 2000 Euro. Zadałem pytanie czy można to wyrzucić na co usłyszałem że oni tego zrobić nie mogą ale ........., tylko że moc spadnie , usłyszałem że to nie jest samochód na miasto – jakaś paranoja w jakich czasach my żyjemy Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6