Dymienie z miejsca bagnetu i wlewu oleju

Postprzez Leoo » 20 kwi 2013, 16:50

yah_m napisał(a):Po lekturze forum podejrzewam, że to podkładki pod wytryski, ale nie znam się na tym kompletnie, czy jest jakiś sposób sprawdzenia czy problem jest właśnie w podkładkach, czy to może coś większego.

Podkładki należy wymienić natychmiast, nawet na parkingu sprzedawcy. Bez ich wymiany silnik może zatrzeć się w dowolnym momencie. Po wymianie podkładek pierwsza trasa wiedzie do warsztatu na demontaż miski, przegląd smoka olejowego i sprawdzenie kondycji pompy oleju. Po tych zabiegach jest szansa, że auto pojeździ ale gwarancji nikt nie da.
Forumowicz

Od: 4 mar 2013, 23:05
Auto: M6 GY MZR-CD 136KM '03

Postprzez yah_m » 20 kwi 2013, 17:32

Dzięki za radę, ale problem w tym, że nie wiem ile czasu auto jeździ już w takim stanie i czy się przez to coś nie zepsuło bardziej.
Mieszkam bardzo blisko właściciela tej Premacy, więc podjechanie do znanego mi mechanika nie wymaga robienia długich tras.
Nie wiem tylko, czy w ogóle warto wstawiać nie swoje auto na własny koszy do warsztatu.

Dopytam jeszcze, co może dawać taki objaw (dym z wlewu oleju) oprócz tych podkładek?
Zastanawiam się, jakie ewentualne koszty naprawy mogą mnie czekać jeśli zaryzykuję zakup tej Premacy i dopiero potem wstawię ją do mechanika.
Futra jest fajna, wizualnie zadbana i tylko ten dym w wlewu mnie martwi.

Aaaa i jeszcze jedno pytanie – przy filtrze olejowym widać lekki wyciek, czy to może mieć jakiś związek z tym kurzeniem z wlewu oleju?
Początkujący

Od: 20 kwi 2013, 14:43