Silnik nie zamula?? Ktoś pisał o błędach, ale po hard resecie już nie powracają
Wyczytałem ze kopcenie ustaje (o ile jest spowodowane wadliwym EGR) oraz ze zaoszczędza się na paliwie
www.mazdaspeed.pl
siwy1857 napisał(a):zaoszczędza się na paliwie
nie, nic z tego.siwy1857 napisał(a):Wyczytałem ze kopcenie ustaje (o ile jest spowodowane wadliwym EGR) oraz ze zaoszczędza się na paliwie
Enduro napisał(a):nie, nic z tego.siwy1857 napisał(a):Wyczytałem ze kopcenie ustaje (o ile jest spowodowane wadliwym EGR) oraz ze zaoszczędza się na paliwie
kopcenie to efekt niepoprawnego stosunku paliwa do powietrza a zaslepienie ERG-a nie daje oczczednosci
w paliwie i nie spowoduje zaniechania do dymienia jesli np. wtryski itp.. sa niesprawne lub poprostu wyeksplatowane
-rola EGr-a jest inna a ma on nawet wplyw poprawny/korzystny (!) na przyspieszanie auta!
pozdr.E.
rumunn95 napisał(a):sorki ale nie czaje to zassanie troszke spalin jest korzystne?
bandit266 napisał(a):rumunn95 napisał(a):sorki ale nie czaje to zassanie troszke spalin jest korzystne?
dla ekologów chybaEGR zasada działania jest w poradniku
grzybis napisał(a):....nie mialem zadnych szpilek przy zaworze EGR tylko zwykle sruby.....
dokrecajac LECIUTKO te 2 sruby najzwyczajniej je "przekrecilem" – obracaja sie i prawie wogole nie trzymaja zaworu......Macie pomysl jak sobe teraz poradzic....?
sonsieno napisał(a):Mam istotne pytanie odnośnie zaworu EGR. Wiadomo że czasem się zabrudzi, zatnie i trzeba go czyścić, ale... jak powinny wyglądać te zabrudzenia w "zdrowym" silniku?? Czy powinna to być sucha sadza?? Co jeśli w EGR jest "wilgotna" sadza??
bchmiel napisał(a):... Rozbierać i czyścić EGR?
...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6