gacek napisał(a):Chłopak jeżdzi przynajmniej raz w tyg Wa-wa Łodź i raczej ma cięzką nogę.
W takim razie bardzo dziwna sprawa...
gacek napisał(a):Bodajże miesiąc temu zaczął mu mrugac DPF ale po procedurze wypalania i zatankowaniu do pełna juz więcej się nie zapalił.
To już w ogóle dziwna sprawa – wypalali mu DPF, zatem miał zapewne wymieniony olej? Miesiąc później taka skucha... Czy przy tej operacji sprawdzili stan IC i ogólnie całego dolotu? Wg mnie to powinno być obligatoryjne w sytuacji przepalania (może warto wspomnieć o tym w jakimś pisemku do MMP?).
gacek napisał(a):Czy program był zmienany nie wiem, ale chyba przy przeglądzie okresowym , który miał miejsce w maju taka procedura chyba powinna byc obowiązkowa mimo , ze nie dostał żadnego pisma od Mazdy.
Tak, powinna być wykonana. Powinien być także sprawdzony IC czy nie podpada pod akcję serwisową.
gacek napisał(a):Myjk>>>> rozumiem , że do Ciebie to pismo przyszło z Mazdy Poland mimo , że pierwszym właścicielem który istnieje w papierach jest Niemiecki dealer.
Tak, przyszło. Nie wiem jakim cudem, bo w co najmniej dwóch miejscach mogło zostać wyrzucone do kosza.