Mam pytanie czy tak u wszystkich klekocze silnik jak u mnie? Rano gdy odpalam to chodzi jak ciagnik, po okolo 5-10 min jak sie rozgrzeje chodzi o 50 % ciszej. co to moze byc czy zle wyregulowane zawory? chociaz nie wiem, czy wogole byly regulowane? pozdrawiam pomozcie, bo ten dzwiek to jak by cos latalo po silnku
Dźwięk zimnego silnika
Strona 1 z 1
Witam,
Mam pytanie czy tak u wszystkich klekocze silnik jak u mnie? Rano gdy odpalam to chodzi jak ciagnik, po okolo 5-10 min jak sie rozgrzeje chodzi o 50 % ciszej. co to moze byc czy zle wyregulowane zawory? chociaz nie wiem, czy wogole byly regulowane? pozdrawiam pomozcie, bo ten dzwiek to jak by cos latalo po silnku
- Od: 31 lip 2007, 09:50
- Auto: Mercedes E250
mazda6 napisał(a):witam, mam pytanie czy tak u wszystkich klekocze silnik jak u mnie?
Wszyscy, a raczej nikt nie słyszał silnika w Twoim autku...
Zimny diesel jest zawsze głośniejszy.
Porównaj z innym.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Dokładnie , kolega nie słyszał chyba DiTD ( na zimno )magicadm napisał(a):Zimny diesel jest zawsze głośniejszy

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
witam pana Jaksa, mam pytanie czy powinna palic się kontrolka ostrzegawcza nadmiaru wody w filtrze paliwa? – zapala sie ona po przekreceniu kluczyka a po urychomieniu silnka gasnie. czy tak powinno byc czy mam filter powietrza wymienic i moze klekotanie zniknie? bardzo prosze o odpowiedz i z gory dziekuje, pozdrawiam
- Od: 31 lip 2007, 09:50
- Auto: Mercedes E250
Przy zaplonie tak – po uruchomieniu gasnie.(jak wiele innych kontrolek na desce )mazda6 napisał(a):czy powinna palic się kontrolka ostrzegawcza nadmiaru wody w filtrze paliwa
Filtr powietrza wymieniasz jak jest brudny – ten filtr akurat mozna ocenic wzrokowo tylko nie bedzie miało to związku z klekotaniem silnika . Klekot spowodowany jest temperaturą otoczenia ( czytaj post wyzej )mazda6 napisał(a):czy tak powinno byc czy mam filter powietrza
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Common Raile zimne "szczekają" dość charakterystycznie. Brzmi to jak diesel ale dość szybko przechodzi w normalniejszy odgłos dieselka. Poza tym
magicadm napisał(a):Porównaj z innym
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
A czy to normalne że po odpaleniu zimnego silnika jego dźwięk jest metaliczny?Ogólnie mam wrażenie jakby silnik pracował suchy i strasznie się męczył. Dopiero po nagrzaniu pracuje ładnie, równo.
- Od: 16 sie 2007, 17:31
- Auto: M6 GY MZR-CD 151 KM 2004 kombi
Taka jest uroda dieslamzat napisał(a):Ogólnie mam wrażenie jakby silnik pracował suchy i strasznie się męczył.
Strona 1 z 1