Awaria wtryskiwacza w MZR-CD [FOTO]
takie jest moje zdanie, ale nie nalezy sie tylko moim zdaniem sugerowac.
z doswiadczena moge potwierdzic ze test i kalibracja (do konca pomyslnie przeprowadzona) org. testerem VCM, to najlepsza forma kontroli stanu wtryskow.
ne mam doswiadczenia z testami bez. przez Denso.
pozdr.E
z doswiadczena moge potwierdzic ze test i kalibracja (do konca pomyslnie przeprowadzona) org. testerem VCM, to najlepsza forma kontroli stanu wtryskow.
ne mam doswiadczenia z testami bez. przez Denso.
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
ogolna zasada diesle jest prosta,
bo jesli jest odp. kompresja w cylindrze i pojawi sie wtrysk paliwa, to silnik musi zapalic/chodzic.
diesel pracuje na nadmiarze powietrza
te dwa czynniki decyduja o pracy no a o jej jakosci jeszcze kilka innych.
pozdr.E
bo jesli jest odp. kompresja w cylindrze i pojawi sie wtrysk paliwa, to silnik musi zapalic/chodzic.
diesel pracuje na nadmiarze powietrza
te dwa czynniki decyduja o pracy no a o jej jakosci jeszcze kilka innych.
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
lub na uszkodzony jeden z zaworkow podcisnienia, ktore to zamocowane sa przed filterem powietrza na wzmocnieniu czolowym (u mnie tak bylo)
E
E
Witam ze szczescia ze sie udalo znalesc przyczyne zapomnialem wam napisac co to bylo.... a wiec okazalo sie ze byl to czujnik cisnienia na listwie wtryskowej 50 zl uzywka i madzia odzyla;)... jedynie co mnie martwi to takie tykanie ale ponoc to od egr-a (oby;))... tak czy inaczej dzieki za zainteresowanie moim watkiem;)
Enduro napisał(a):wg. mnie wtrysk sie zawiesil,
i mieszanka mogla tam wleciec do utworzonej komory
i podczs odpalenie rozepchac scianki wtrysku,
co spowodowalo rozregulowanie jego....
E
Dawny temat, ale mam tu nieco inne zdanie, musiał tam mocno popękać materiał, pajęczynka się zrobiła i potem ją zaczęło powoli rozsadzać, aż się wtrysk zawiesił
- Od: 6 cze 2018, 22:11
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 D RF-7J 141 kM 2006r.