Witam
Mam klienta... mazda jak w temacie. Sytuacja przedstawia sie nastepujaco:
Auto dobrze odpala, nie dymi nadmiernie ale jak sie rozgrzeje to gasnie. Najczesciej dzieje sie tak przy spadku z wysokich obrotow. Wyrzuca blad P0093 (nieszczelnosc w ukladzie paliwowym). Poprzedni mechanik wymienil zaworek przy pompie i listwe z czujnikiem i zaworkiem. Proba przelewowa pokazala ze 3 i 4 wtrysk po 2 min pracy na rozgrzanym silniku przelaly 100ml paliwa wiec wlasciciel zalatwil drugie(uzywki) zarzucilem i na tych dwoch pracowal nie rowno, tak jakby nie pracowal odpalal tylko na plaka. wiec wrzucilem te, ktore byly jak przyjechal. Nie wiem dla czego, wg. mnie to troche dziwne ze autocom, focom i forscan nie pokazuja mi np. cisnienia paliwa, korekty wtryskow, zupelnie nic co jest zwiazane z paliwem. W ktorym kierunku isc? Moze ktos mial podobny przypadek??
Pozdrawiam
Mazda6 2.0 136km Gaśnie jak sie zagrzeje
Strona 1 z 1
Z filtrem paliwa coś kombinowaliście? Miałem dwa razy taki przypadek, jak zalałem "zimowe paliwo", a miałem założony filtr knecht-a. Póki silnik był zimny pracował bez zarzutu. Jak zaczynał się rozgrzewać zaczynał przerywać, aż w końcu gasł. Po wymianie na jakiś "bezmarkowy", problem automatycznie zniknął.
Strona 1 z 1