Dźwięk podczas przyspieszania

Postprzez jachuk » 14 wrz 2009, 19:24

Witam ponownie,
Mija kolejny miesiąc ale niestety żadnych efektów. Bylem już u elektromechanika. Podlaczyl kompa Stwierdził że błąd jest PO664 – czyli bład solenoidu 100% otwarcia. Następnie zmierzył napięcie na kablach dochodzących do tegoż zaworu i...... nic. Brak napięcia na kablach. Jednak nie był w stanie nic więcej zdiagnozować. Proszę o info w jaki sposób mogę sprawdzić usterkę? Czy jakiś przekaźnik odpowiada za ten zawór? Dokąd biegną wiązki kabla od zaworu? Jakieś rady. Szukam pomocy lub dobrego elektryka w Poznaniu. (nie za drogiego). Myślę że jest tu paru mądrych którzy byliby w stanie mi pomóc i jak widzę jeszcze kilku osobom które mają podobny problem.
Dzięki pozdrawiam
Początkujący

Od: 5 lut 2009, 23:29
Auto: M6 2.0 Diesel 136KM

Postprzez Enduro » 14 wrz 2009, 20:14

napisz do "maxkls´a"
od tobie podpowie gdzie co jest..

pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez Siksu » 2 kwi 2016, 09:25

Od kilku dni mazda wydaje dziwny dzwięk podczas przyśpieszania, na biegu jałowym również. Wydaje mi się że jest to dziura w intelcoolerze lecz nie mam pewności. Prosze o pomoc w ustaleniu problemu.
Siksu