Witam,
Grzebałem przy przewodach podciśnienia (szwankuje mi turbo – raz jest a raz go brakuje) i ułamałem jedną końcówkę zaworka zwrotnego (tego od gruszki). Oczywiście teraz kłopotu z nieregularną pracą turbo już nie mam ;–) bo wcale się nie włącza.
Jak sprawdzić czy ten zaworek jest/był OK? Jak dmucham to przelot jest w obie strony...
No i pytanie gdzie pytać o taki zaworek, może ktoś ma/wie? Ile kosztuje?
Pozdrawiam
Jacek
zaworek zwrotny od turbo
Strona 1 z 1
Jak już go zniszczyłeś, to weź brzeszczot i przetnij go na pol i sprawdź czy to faktycznie zaworek zwrotny a może zwykły tłumik.
Szukaj w ASO a przy odrobinie szczęścia na allegro pytaj u sprzedających inne graty od silników pokazując foto.
Szukaj w ASO a przy odrobinie szczęścia na allegro pytaj u sprzedających inne graty od silników pokazując foto.
Jest to damper dwukierunkowy. Cena w aso 127,50 pln też go ułamałem da się go reanimować pod warunkiem, że zdobędzie się klej wysokotemperaturowy. Przerabiałem to na bazie poxiliny etc. Zbyt niska temperatura pracy – po pewnym czasie kruszy się klej. Tak samo nie polecam, gdzieś czytałem odnoście rur IC ktoś kleił poxiliną, też popęka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 22 mar 2013, 18:08
- Auto: Mazda 6 Exclusive 2004
GG 2.0L Diesel 136 KM RF-5C
Strona 1 z 1