Zapieczone wtryskiwacze, jaki gwint jak wyjmować
Strona 1 z 1
Mam bardzo duży problem. W trakcie wymiany podkładek okazało się ,że 3 i 4 wtrysk nie chce wyjść . Kręcą się tylko lewo prawo. Poszukuje ściągacza do tych wtryskow (bezwladnosciowego) jednak chciałbym się dowiedzieć jaki jest rozmiar gwintu w tych wtryskach ? Może ktoś ma jakiś patent na ich wyciągnięcie.
- Od: 22 wrz 2014, 00:07
- Auto: mazda 6 136km
Skoro się kręcą to kręć nimi i jednocześnie ciągnij ku górze. Podlewaj je co jakiś czas jakimś mocnym nitro, dobry jest np zmywacz do gaźników Wurtha. Łatwiej też na pewno idzie na ciepłym silniku ale paluchy parzy
Ja jak mogę to robię na ciepłym....
Dzieki za szybką odpowiedz. Wtryski podlewane środkem do nagaru, naftą a nawet wd40, moczyły się 3 dni. Tak jak Mówisz kręciłem nimi i podważałem z dwóch stron. Próbowałem na zimnym i na ciepłym silniku ale za nic nie wyszły. strasznie kiepsko je podważać bo nie ma za co ich zachaczyć. Co tu robić :/
Dopisano 6 lip 2015, 10:51:
czy ktoś wie jaki gwint mają te wtryskiwacze. Potrzebuje szybkie info bo muszę zrobić/ zamówić sciagacz
Dopisano 6 lip 2015, 10:51:
czy ktoś wie jaki gwint mają te wtryskiwacze. Potrzebuje szybkie info bo muszę zrobić/ zamówić sciagacz
- Od: 22 wrz 2014, 00:07
- Auto: mazda 6 136km
Strona 1 z 1