w M6 citd DPF co jakiś czas zapala mi się kontrolka silnika i DSC.
po kilkakrotnym zapaleniu auta wszystko gasnie..
wg. testera ASO wychodzi że jest problem z ustawiem rozrządu (czasy niepoprawne).
w 100% wszystko jest poprawnie ustwione
dla pewnosci wymieniłem obdywa czujniki na skrzni i na wałku rozrządu..
nic to nie dało.
czy ktos ma jakis pomysł lub mial cos podobnego
pozdr.
E
kontrolka silnika i DSC
Strona 1 z 1
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
no wlasnie go juz nie pamietam, bo to lekko stara historia...
E.

E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
czuje ze wiesz, to po co te ponowne podchody.
auto stoi na etapie sprzedzay, bo GH mam juz prawie gotowe i lekko mi nie zalezy, bo problem jest bardzo sporadyczny..
E
auto stoi na etapie sprzedzay, bo GH mam juz prawie gotowe i lekko mi nie zalezy, bo problem jest bardzo sporadyczny..
E
Powiem Ci, ze ja jechałem i zapaliły się właśnie obie te kontrolki, silnik zgasł, nie mogłem go odpalić i okazało sie, że przedwcześnie padł rozrząd i rozwalił wszystko, a teraz szukam nowego silnika...
Oby u Ciebie nie było to coś poważnego.
Oby u Ciebie nie było to coś poważnego.
ok.
u mnie wszystko abs. w normie.
pasek sam montowalem wszystko okay, no poza tymi sporadycznymi kontrolkami.
E.
u mnie wszystko abs. w normie.
pasek sam montowalem wszystko okay, no poza tymi sporadycznymi kontrolkami.

E.
A mnie wczoraj w tym temacie pokierowali chłopaki w tym wątku:
viewtopic.php?f=412&t=119687&p=2631790&hilit=wiązka+nad#p2631790
viewtopic.php?f=412&t=119687&p=2631790&hilit=wiązka+nad#p2631790
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
znam to miejsce, ale ja przod auta kilka razy juz demontowalem i mam lekko uniesiony no i lepiej zamocowany ten kabel..
dodatkowo miejsce styku z IC mam nasmarowane smarem!
zastanawiam mi typ kolegi T., w sumie ten trop juz sprawdzilem tj. po demontazu czujnika pol. walka rozrzadu stwierdzielm przez ten otwor, ze walek siedzi bardzo mocno..
ale kto wie czy klin sie nie uszkodzil i tryb lekko przesunal..
chociaz to tez nie pasuje, bo to bardzo sporadyczny problem..
kiedys myslalem ze powiaznay z zimnym silnikiem i minusowymi temperaturami na dworze..
ale od jakiegos czasu jedno i drugie nie maja znaczenia
pozdr.E
dodatkowo miejsce styku z IC mam nasmarowane smarem!
zastanawiam mi typ kolegi T., w sumie ten trop juz sprawdzilem tj. po demontazu czujnika pol. walka rozrzadu stwierdzielm przez ten otwor, ze walek siedzi bardzo mocno..
ale kto wie czy klin sie nie uszkodzil i tryb lekko przesunal..
chociaz to tez nie pasuje, bo to bardzo sporadyczny problem..
kiedys myslalem ze powiaznay z zimnym silnikiem i minusowymi temperaturami na dworze..
ale od jakiegos czasu jedno i drugie nie maja znaczenia
pozdr.E
Enduro napisał(a):ale kto wie czy klin sie nie uszkodzil i tryb lekko przesunal..
tym bardziej,że przesuwa się w stronę dokręcania śruby,więc ma tendencję do "samodokręcenia" się.
palcem go nie sprawdzisz,a gdyby był całkiem poluzowany,to nie masz wspomagania kierownicy.....chyba wiesz dlaczego...
tadziol napisał(a):...gdyby był całkiem poluzowany,to nie masz wspomagania kierownicy.....chyba wiesz dlaczego...
i wsp. hamulcy.

poydr.
E
Strona 1 z 1