Witam, obszukałem się wszędzie ale nie wiem co to takiego na przewodzie wychodzącym z części turbiny.
zaznaczyłem to na zdjęciu. wyłamały mi się końcówki teo filterka, zaworku(nie wiem jak się to nazywa).
przewód spiąłem z pominięciem tej cześci, ale chcę ją dokupić gdzie tego szukać. Co to za zadanie spełnia czy można bez tego jeździć?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
amortyzator vacuum ( damper )
Strona 1 z 1
Jest to filterekaby żaden paproch nie wpadł do pompy wacum i zbiorniczek podcisnienia bez żadnych zaworkow działa więc w obie strony inaczej nie cofnął by sie sterujący kierownicami turbiny siłownik.Odsyłam do poradnika na tej stronie.Bez tego bedziesz jezdził ale: przy gwałtownym wcisnięciu gazu siłownik wolniej zadziała turbo nie poda szybko zwiekszonej dawki powietrza,wiec czarny kłab dymu za toba chwilowo, słabsze przyspieszenie,zwiekszone spozycie diesla.Szukaj na aledrogo albo lepij u tych co zciągają rozbitki do rozbiorki w twojej okolicy. Ten filterek ma tam być i to oryginal M6. 

- Od: 6 kwi 2014, 13:00
- Auto: mazda6 2003 2.0 diesel RF5C kombi, mazda6 2005 2.0 diesel RF5C sedan
kubsztyk napisał(a):To nie jest żaden amortyzatorek tylko zaworek jednokierunkowy
Zaworek jednokierunkowy nie ma prawa bytu w tym miejscu.Jak się dobrze zastanowisz,to odkryjesz dlaczego....
Natomiast amortyzator jest to jak najbardziej,tłumi drżenie podciśnienia i chroni VBC.
tadziol napisał(a):kubsztyk napisał(a):To nie jest żaden amortyzatorek tylko zaworek jednokierunkowy
Zaworek jednokierunkowy nie ma prawa bytu w tym miejscu.Jak się dobrze zastanowisz,to odkryjesz dlaczego....
Natomiast amortyzator jest to jak najbardziej,tłumi drżenie podciśnienia i chroni VBC.
1:0 dla fachowca

Strona 1 z 1