KABLE OPOROWE MAZDA RF5C RÓŻNICE NAPIEĆ
Strona 1 z 1
Witam Mam pytanie.Czy orientuje sie ktoś moze jakie powinno byc na piecie na tych kablach oporowych co ida do wtryskiwaczy,U mnie na 3i 4 po 3,11v na 1 2,96v na 2 1,41v kalibracje przechodza ale nie wiem czy to napiecie jest odpowiednie.
Ostatnio edytowano 9 wrz 2014, 07:59 przez arekt2222, łącznie edytowano 1 raz
Pytam bardziej diagnostycznie,bo moze ta róznica napięc wskazuje ze cos jest nie tak.Z wtryskiwacza na którym jest napiecie 1,41v na zimnym silniku słychac delikatne stuki później wszystko sie normuje,ale test przelewowy wyszedł ok i tak jak pisałem wczesniej wtryskiwacze sie kalibruja.Ciekawi mnie czy tylko u mnie tak jest czy moze u kogos jest podobnie.
poszczególne kable mają różne opory,a tym samym występują na nich odpowiednio różne spadki napięć.
to właśnie te napięcia o których piszesz.każdy wtrysk ma swój numer i powinien mieć ten sam numer kabla oporowego.
ponieważ wtryski masz różne,to i napięcia też.
tak ma być.
to właśnie te napięcia o których piszesz.każdy wtrysk ma swój numer i powinien mieć ten sam numer kabla oporowego.
ponieważ wtryski masz różne,to i napięcia też.
tak ma być.
Aha. zastanowiło mnie to ze jest o połowe mniejsze niz na innych ,zastanawiałem sie czy moze ten kabelek nie jest uszkodzony ale ok jak tak ma byc to wporzadku.A jeszcze jedno pytanko czy po zrobieniu kalibracji jak sie wypnie ten kabelek z wtyczek to zostana utracone ustawienia które wprowadziła kalibracja?
Strona 1 z 1