Wymiana wtryskiwacza
A to oznacza, że zostaniesz moderatorem na moje miejsce.
To zaszczyt!!
stówa to wpisowe klubowe po prostu.
To zaszczyt!!
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
xANDy napisał(a):A to oznacza, że zostaniesz moderatorem na moje miejsce.
To zaszczyt!!
nie nadaje sie na kogos kto gani forumowiczow
uzywa slowa kosz
i jest zobowiazany...
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Ja też tak uważałem – ale nauczyłem się.
Masz spora wiedzę – o nowszych motorkach.
Ja mam o starszych
PS. co z tym opisem wtrysków!?!?! Do roboty!
Masz spora wiedzę – o nowszych motorkach.
Ja mam o starszych
PS. co z tym opisem wtrysków!?!?! Do roboty!
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
xANDy napisał(a):zostaniesz moderatorem na moje miejsce
Popieram w 100%, ale dlaczego "na moje miejce", a nie razem z xANDYm?
xANDy napisał(a):PS. co z tym opisem wtrysków!?!?! Do roboty!
Czekamy Enduro
Masz problem techniczny z Mazdą? Szukasz sprawdzonego serwisu? Awaria? Daj znać – postaram się Tobie pomóc!
Na terenie województw: śląskiego i małopolskiego mogę podjechać lub zapraszam do mojego warsztatu w Jaworznie.
☎ 501 158 148 http://www.mazvagtech.pl/
Na terenie województw: śląskiego i małopolskiego mogę podjechać lub zapraszam do mojego warsztatu w Jaworznie.
maxkls napisał(a):Czekamy EnduroxANDy napisał(a):PS. co z tym opisem wtrysków!?!?! Do roboty!
ale na co?
sprawa jest generalnie jasna!
wtryski w CiTD od 1 Seria Mazdy 6 są inne
niż w drugiej i z tego powodu nie pasują
inny opis, bo niby jaki?
..nie znajduje się w moich możliwościach!
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):korpus jest identyczny,
ale wyjscie przelewowe
jak i wtyczka jest kpl. inne
ponadto trzeba je pogramowac IDS-em przy kazdej wymianie
a i kabelkow z numerami brak....
jest to kpl. inny wtrysk
i nie ma mozliwosci zamontowania go w innym modelu lub odwrotnie
wiem tez z ASO, ze jest on konstrukcyjnie (materialowo) zmieniony/ulepszony!?
pozdr.
E.
xANDy napisał(a):Proszę Cię abyś opracował po prostu bardzo krótką charakterystykę – wtryski 121, 136, 143, 140, kótre są takie same, czym się różnią itp.
xANDy napisał(a):Zlecam Ci te robote – przeniosę potem do poradnika.
Czyli proszę o pomoc – skreśl zwięzły opis (mniej więcej tak jak powyżej), ja go przerzucę do Poradnika a temat trafi w czeluść kosza.
Enduro napisał(a):xANDy napisał(a):Hmm – czy to nie powinno być aby w dziale kupię/sprzedam....?
Enduro – czym różnia się wtryski od 136 i od 143?
korpus jest identyczny,
ale wyjscie przelewowe
jak i wtyczka jest kpl. inne
ponadto trzeba je pogramowac IDS-em przy kazdej wymianie
a i kabelkow z numerami brak....
To wtryskow od 136 nie trzeba kalibrowac? I wogole jak taka kalibracja wyglada, bo mi w ASO powiedzieli, ze sie tego nie robi, co najwyzej mozna przez tester wpisac wartosc jaka jest na wtrysku i tyle. Cytuje: "Bo skad komputer (IDS) ma wiedziec jakie wartosci dawki paliwa ustawic. Te dane sa na wtrysku w postaci jego numeru"
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darow napisał(a): mi w ASO powiedzieli, ze sie tego nie robi, co najwyzej mozna przez tester wpisac wartosc jaka jest na wtrysku i tyle. Cytuje: "Bo skad komputer (IDS) ma wiedziec jakie wartosci dawki paliwa ustawic. Te dane sa na wtrysku w postaci jego numeru"
ale bzdury...totalne
bo się normalnie na plecy wypierdo..
co za debile!!!
omijaj ich wielki łukiem
albo najlepiej w nocy wybij im największa szybe,
tak dla lepszego samopoczucia
E.
Enduro napisał(a):darow napisał(a): mi w ASO powiedzieli, ze sie tego nie robi, co najwyzej mozna przez tester wpisac wartosc jaka jest na wtrysku i tyle. Cytuje: "Bo skad komputer (IDS) ma wiedziec jakie wartosci dawki paliwa ustawic. Te dane sa na wtrysku w postaci jego numeru"
ale bzdury...totalne
bo się normalnie na plecy wypierdo..
co za debile!!!
omijaj ich wielki łukiem
albo najlepiej w nocy wybij im największa szybe,
tak dla lepszego samopoczucia
E.
Problem w tym, ze ani w UK gdzie mieszkam ani w PL w moim rodzinnym miescie nie znalazlem serwisu godnego uwagi. A szkoda mi marnowac dnia urlopu, zeby pojechac np do Warszawy (a to i tak w grudniu dopiero). W anglii poki co chcieli wyjmowac wtryski i je gdzies wysylac, w polsce powiedzieli to co napisalem wczesniej. A gdybym mial mozliwosc skalibrowal bym wtryski nawet wczoraj. Tylko gdzie?
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darow napisał(a):To wtryskow od 136 nie trzeba kalibrowac? I wogole jak taka kalibracja wyglada, bo mi w ASO powiedzieli, ze sie tego nie robi, co najwyzej mozna przez tester wpisac wartosc jaka jest na wtrysku i tyle. Cytuje: "Bo skad komputer (IDS) ma wiedziec jakie wartosci dawki paliwa ustawic. Te dane sa na wtrysku w postaci jego numeru"
Mylisz pojecia Przede wszystkim jak pisal Enduro seria 1 wtryskiwaczy mazda przedliftowa /2002-2005/ moc silnika 121kM i 136kM ma wyprowadzone przelewy nad pokrywe zaworow, poprowadzone wezykami, ktore widac po zdjeciu oslony sinika, chrakteryzuja sie kablami oporowymi z nadrukowanym numerem identycznym z numerem nabitym na wtryskiwaczu /numer jedno lub dwucyfrowy/. Numery te wprowadzalo sie do pamieci PCM za pomoca IDS lub nie. Wszystko zalezy od wersji PCM. Seria 2 wtryskiwaczy mazda poliftowa /2006-/ moc silnika 121kM i 143kM ma przelewy poprowadzone pod pokrywa zaworow i wyprowadzony na zewnatrz jednym wezykiem nad przewodami wysokiego cisnienia, kazdy wtryskiwacz ma nadrukowane na samej gorze /dokladnie nie pamietam ale chyba/ rzad 30 liter i cyfr, ktore trzeba wprowadzic za pomoca IDS do pamieci PCM, bez zapisania tych 30 znakow z kazdego wtryskiwacza w pamieci nie ma mozliwosci odpalenia silnika. A kalibracje wtryskiwaczy wykonuje sie zarowno w mazdzie przedliftowej jak i poliftowej, dodatkowo rowniez kalibracje przeplywomierza
Masz problem techniczny z Mazdą? Szukasz sprawdzonego serwisu? Awaria? Daj znać – postaram się Tobie pomóc!
Proszę o pomoc w sprawie wymiany wtryskiwaczy, muszę wymienić 2 wtryskiwacze i nie mam pewności czy wystarczy wymienić same wtryski (używane) czy muszę wymienić również kostki? A co w przypadku kiedy mam tylko same wtryski bez kostek?
Mazda 6 2.0 diesel 136 km, 2003 r.
Mazda 6 2.0 diesel 136 km, 2003 r.
- Od: 24 lip 2010, 08:50
- Auto: Mazda 6 2003 2.0 diesel 136 PS
Pisząc kostki masz na myśli kable oporowe? Muszą się zgadzać z nr wtryskiwaczy, jak nie masz takich kabelków to dokup. A i podkładki też sobie wymień.
Podaj jakie nr kabli CI potrzeba może ktoś ma takie do sprzedania
może nawet ja mam 
Podaj jakie nr kabli CI potrzeba może ktoś ma takie do sprzedania

- Od: 24 kwi 2012, 11:26
- Auto: Mazda 6, RF5C, 2005r. Kombi,
nieprawda.
mozna dokonac kalibracji pomimo nieprawidlowych kabli oporowych.
nie jest to idealne rozwiazanie ale w przypadku musu jest to mozliwe.
pozdr.
E
mozna dokonac kalibracji pomimo nieprawidlowych kabli oporowych.
nie jest to idealne rozwiazanie ale w przypadku musu jest to mozliwe.
pozdr.
E
Ostatnio edytowano 30 wrz 2013, 15:20 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Na szczęście jutro będę miał jutro te kabelki
A kwestia podkładek?, kupiłem w "fota" podkładki bosch-a te w kształcie kwiatka, słyszałem że są jakieś wersje wadliwe i nowe poprawione. Jak je odróżnić?
Może ktoś dać nr części:
– uszczelek olejowych do turbiny i nr uszczelki pod pokrywę zaworów (ale tą mniejszą) przez którą przechodzą rurki do wtryskiwaczy.
Jak się dokładnie nazywa tytuł manuala do mojej mazdy? mam kilka ale żaden nie jest od mojego modelu.
A kwestia podkładek?, kupiłem w "fota" podkładki bosch-a te w kształcie kwiatka, słyszałem że są jakieś wersje wadliwe i nowe poprawione. Jak je odróżnić?
Może ktoś dać nr części:
– uszczelek olejowych do turbiny i nr uszczelki pod pokrywę zaworów (ale tą mniejszą) przez którą przechodzą rurki do wtryskiwaczy.
Jak się dokładnie nazywa tytuł manuala do mojej mazdy? mam kilka ale żaden nie jest od mojego modelu.
- Od: 24 lip 2010, 08:50
- Auto: Mazda 6 2003 2.0 diesel 136 PS
syrena napisał(a):...kupiłem w "fota" podkładki bosch-a te w kształcie kwiatka,....
to chyba te wadliwe, zbyt filigranowe jak do silnika citd.
pozdr.E
Janusz626 napisał(a):.. są i tacy co jeszcze na takich jeżdżą i nie kopci spod korka.
wiem, ale zawsze trzymają różaniec w lewej ręce.

pozdr.
E