Witam, miałem problem z odpalaniem przekrecałem kluczyk i słychać pstrykniecie i nie odpalała.
Przepatrzyłem wszystkie przekaźniki, bezpieczniki komputer pokładowy aż udało się odpalić.
Znalazłem przyczynę jest nią przewód lub wtyczka łącząca od niego jednożyłowa. Przeczyściłem nadal to samo pytanie do czego jest idzie gdzieś pod alternator. Musze podjechać na kanał, żeby dojrzeć od czego on jest. Może ktoś potrafi powiedzieć, czy mogę go odłączyć (bo pali bez niego) do czego on jest ?
Mazda nie pali... Niełączący przewód od.. ?
Strona 1 z 1
Dzięki sprawdziłem rzeczywiście klimatyzacja nie działa po odłączeniu tego przewodu. Zobaczyłem w wiązce przewód z luźną wpinką właśnie szukam co to jest ? Odłączyłem go i samochód nie pali i pojawiła sie ikona kontrola trakcji i engine wpiołem znowu i i cały czas miałem te ikony. Na szczęście już się wyćwiczyłem w kasowaniu tego alarmu wyjołem bezpiecznik z kabiny od tego alarmu i włożyłem jest ok.
- Od: 19 sie 2013, 19:23
- Auto: Mazda 6 2.0 CD Disel
to jest styk od wyzwalania napedu elektromagnesu rozruznika i on czesto jest zabrudzony/ zasniedzialy i zawsze warto go oczyscic, nasmarowac i ponownie wsunac ale najlepiej po przekreceniu kabelka o 180 lub 360 stopni aby byl on napiety.
pozdr.
E
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1