Witam,
Mam problem z drganiami silnika i diagnozą tych drgań. Problem polega dokładnie na tym że nie moge nigdzie w poznaniu dostać uzywanych poduszek pod slinik aby podminic i sprawdzic czy w tym problem. czy ktoś sie orientuje czy do mojego modelu Mazda 6 2,0D 136kM 2004r skrzynia 5-biegowa pasują poduszki od innych aut lub czy ktoś wie gdzie moge takie dostać?
Poduszki pod slinikiem
Strona 1 z 1
Dlaczego obstawiasz poduszki, wyeliminowałeś pozostałe możliwości (np. wtryski, domykanie przepustnicy, stan koła 2-m etc.). Z tego co się orientuję to uszkodzona poduszka ma wyciek oleju – jest o tym w poradniku. Poza tym to nie opel, że poduszki po prostu padają jak muchy.
Panowie proszę o pomoc,
ostatnio mechanik robił mi klimę i zauważył prawą poduszkę że nie była obsadzona dobrze w łapie, poprawił to przy okazji i stwierdził wyciek oleju i lekko pękniętą łapę.
powiedział że trzeba wymieć poduszkę razem z łapą z prawej strony, po wyjechaniu okazało się że przy jeździe na 5 biegu wyskakuje bieg i nie ma możliwości jechać na piątce.
czy łapa i poduszka jaką muszę kupić to są zwykłe czy są to poduszki olejowe???
moje auto Mazda 6 2.0 CDTI 121 km z 2004 r.
czy szukać używek na allegro czy lepiej zamówić nową
i czy po wymianie łapy i poduszki problem z wypadaniem biegu ustąpi
proszę o pomoc
ostatnio mechanik robił mi klimę i zauważył prawą poduszkę że nie była obsadzona dobrze w łapie, poprawił to przy okazji i stwierdził wyciek oleju i lekko pękniętą łapę.
powiedział że trzeba wymieć poduszkę razem z łapą z prawej strony, po wyjechaniu okazało się że przy jeździe na 5 biegu wyskakuje bieg i nie ma możliwości jechać na piątce.
czy łapa i poduszka jaką muszę kupić to są zwykłe czy są to poduszki olejowe???
moje auto Mazda 6 2.0 CDTI 121 km z 2004 r.
czy szukać używek na allegro czy lepiej zamówić nową
i czy po wymianie łapy i poduszki problem z wypadaniem biegu ustąpi
proszę o pomoc
- Od: 22 sty 2013, 12:59
- Auto: Mazda 6
Witam,
Odgrzebię temat – czy wiadomo, czy po wymianie prawej poduszki silnika ustąpił problem wypadającego 5-tego biegu?
Czy ktoś z Forumowiczów miał problem z wypadającym 5-tym biegiem i jak sobie z nim poradził?
Odgrzebię temat – czy wiadomo, czy po wymianie prawej poduszki silnika ustąpił problem wypadającego 5-tego biegu?
Czy ktoś z Forumowiczów miał problem z wypadającym 5-tym biegiem i jak sobie z nim poradził?
- Od: 7 cze 2011, 09:01
- Auto: Mazda 6 GY diesel 136 KM
Podczas ruszania z miejsca i na drugim biegu odczuwam drgania silnika, takie szarpanie! Wymieniłem poduszkę między silnikiem a skrzynią i niestety ale drgania/szarpania nie ustały. Zastanawiam się czy brać się za pozostałe dwie poduszki czy przyczyną może być coś innego. Jeśli ktoś miał podobne dolegliwości proszę o informację.
- Od: 20 lut 2011, 21:45
- Auto: M6 -2.0 Diesel (CiTD) GY 136KM
Strona 1 z 1