WYRZUCA OLEJ
Strona 1 z 1
Hej!!Mam problem z moja Mazda 6 diesel 136. Dzis zauważyłem ze wyrzuca mi olej po odkreceniu korka wlewu!Poza tym troszke go ubywa.Nic nie wyrzuca przez bagnet.O i jeszcze troche jakby dymi z korka ale chyba to nie spaliny tylko opary oleju(są tylko jak auto jest rozgrzane). Auto ie traci mocy i nie dymi(czasami dymi na czarno jak mocniej przycisne).Co to może być? Silnik sie konczy? Moze pierscienie lub tylko podkładki wtrysków? Jak myślicie?prosze o pomoc
- Od: 31 mar 2009, 18:39
- Auto: Mazda 6 diesel 2004
polecił bym dział diesel a tam
viewtopic.php?f=90&t=45789
i raczej bym z tym nie czekał bo może być potem tylko
.
viewtopic.php?f=90&t=45789
i raczej bym z tym nie czekał bo może być potem tylko
Widzę że koledzy preferują metodę wędki.
Miejmy nadzieję że kolega przebrnie przez kilka stron zaproponowanego tematu i doczyta, że za zasyfienie smoka odpowiadają podkładki pod wtryskami, a więc że należy wykonać 2 czynności łącznie.
Pozdro.
banasr
Miejmy nadzieję że kolega przebrnie przez kilka stron zaproponowanego tematu i doczyta, że za zasyfienie smoka odpowiadają podkładki pod wtryskami, a więc że należy wykonać 2 czynności łącznie.
Pozdro.
banasr
- Od: 26 lip 2008, 14:13
- Auto: 1. MAZDA MPV COMFORT
RP.2002
DIESEL MZR-CD
2. FORD B-MAX
RP. 2013
1.0 ECOBOOST 101KM
Nie widzę w tym nic śmiesznego..... Mieszkam w UK i właśnie wróciłem z serwisu Mazdy a tam...Powiedzieli mi ze koszt czyszczenia misy, wymiana podkładek, wymiana oleju i filtrów to koszt około 500 funtów. Więc chyba do żyda...
- Od: 31 mar 2009, 18:39
- Auto: Mazda 6 diesel 2004
Ceny PL
Sprawdzenie/czyszczenie smoka (+ demontaż i montaż miski) – 200-300zł
Wymiana podkładek – 200zł
Wymiana oleju i filtrów – 250-300zł
Znajdź mechanika a nie lewostronne ASO
Temat poleci do kosza. Dużo o tym jest na forum.
Wymiana oleju i filtrów – 250-300zł
Znajdź mechanika a nie lewostronne ASO
Temat poleci do kosza. Dużo o tym jest na forum.
...Powiedzieli mi ze koszt czyszczenia misy, wymiana podkładek, wymiana oleju i filtrów to koszt około 500 funtów.
....to ja przenosze sie do UK
....to ja przenosze sie do UK

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
m6boy napisał(a):Nie widzę w tym nic śmiesznego..... Mieszkam w UK i właśnie wróciłem z serwisu Mazdy a tam...Powiedzieli mi ze koszt czyszczenia misy, wymiana podkładek, wymiana oleju i filtrów to koszt około 500 funtów. Więc chyba do żyda...
Sprzedac tylko dlatego, bo serwis krzyczy 500? Oni jedyni na tym swiecie? Jak nie straszne Ci 70 mil to zapraszam do mnie – zrobie za ulamek tego co krzycza w serwisie.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Grzyby napisał(a):Ceny PL
Wymiana oleju i filtrów – 250-300zł.
plus jakieś 150-200zł podkładki pod wtryski i uszczelka pod pokrywę
- Od: 31 mar 2008, 07:26
- Auto: M6,2003, GY, 136kW
Strona 1 z 1