gracjas Tobo – jutro sprawdzęu siebie te same wskazania – dla 100km/h dla 4 i 5 biegu .. jeśli nie zapomnę ;@)
pozdrov, K.rystof
prędkość maksymalna a wysokość obrotów
1, 2
U mnie wygląda to tak:
100km/h na 4 biegu ~= 2800rpm
100km/h na 5 biegu ~= 2100rpm
100km/h na 6 biegu ~= 1800rpm
alo, no nie udało mi siędla 100km/h, ale sprawdziłem dla obrotów, których z reguły w mieście nie przekraczam – może ktoś porówna?
jedynka – 2000 obrotów przy 20 km/h
dwójka – 2000 obrotów przy 35 km/h
trójka – 2000 obrotów przy 50 km/h
czwórka – 2000 obrotów przy ok 65 km/h
jak w mordę strzelił – co 15 km/h ;@)
pozdrov, krystof
- Od: 21 lis 2007, 15:41
- Auto: mpv mr 2002 diesel
krystof napisał(a):U mnie wygląda to tak:
100km/h na 4 biegu ~= 2800rpm
100km/h na 5 biegu ~= 2100rpm
100km/h na 6 biegu ~= 1800rpm
alo, no nie udało mi siędla 100km/h, ale sprawdziłem dla obrotów, których z reguły w mieście nie przekraczam – może ktoś porówna?
jedynka – 2000 obrotów przy 20 km/h
dwójka – 2000 obrotów przy 35 km/h
trójka – 2000 obrotów przy 50 km/h
czwórka – 2000 obrotów przy ok 65 km/h
jak w mordę strzelił – co 15 km/h ;@)
pozdrov, krystof
Ale co z tego wynika? Niwiele. Jesli mialoby sie sprzeglo slizgac to ten test nic nie daje. Zrob to co Enduro mowil – dwa ostatnie biegi co 500 obr/min zapisz predkosc.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Jesli to sprzeglo to latwo sprawdzic przy 70km/h wrzuc piatke i gwaltownie nacis pedal gazu.jesli sprzeglo jest oki to auto zacznie przyspieszac a obroty pomalu zaczna rosnac a jesli obroty wyskocza do gory (auto nie przyspieszylo albo przyspieszylo min.) i spadna po chwili by pomalu dzwigac sie razem z predkoscia to sprzeglo jest skopane .
-
tomrem1611
Jesli to sprzeglo to latwo sprawdzic przy 70km/h wrzuc piatke i gwaltownie nacis pedal gazu.jesli sprzeglo jest oki to auto zacznie przyspieszac a obroty pomalu zaczna rosnac a jesli obroty wyskocza do gory (auto nie przyspieszylo albo przyspieszylo min.) i spadna po chwili by pomalu dzwigac sie razem z predkoscia to sprzeglo jest skopane .
gracjas, sprawdziłem – na piątce auto bardzo powoli przyspiesza – na szczęście jeszcze wolniej wzrastją obroty, czyli wszystko halo
natomiast martwi mnie, że dławi się, jak wyjeżdżam ze stromego garażu – zdarza się nawet sporadycznie, że mi zgaśnie :@(
a co wynikać by miało z mojego skromnego testu? a to może, że pisaliście o źle zestrojonej skrzyni i krótkich biegach .. a nuż się kto odezwie, że u niego w mpv na dwójce 2000 obrotów to jest przy 80km/h a nie 35? ;@)
pzdr, Krystof
- Od: 21 lis 2007, 15:41
- Auto: mpv mr 2002 diesel
krystof napisał(a):w mpv na dwójce 2000 obrotów to jest przy 80km/h a nie 35? ;@)
Ej, no co Ty?!? Przy 2000 obr to juz jest 115!
Dziwne to co opowiadasz. Moim skromnym zdaniem z garazu to nie powinno byc klopotu. Przejedz sie czyjas MPVka najlepiej.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
1, 2