thermalfake napisał(a):następuje falowanie obrotów zaraz po odpaleniu itp (czego nie obserwuję w madzi).
Być może delikatne wahania obrotów są zależne od ogrzewania webasto (strzelam) – ja po 2 km zawsze na tym samym skrzyżowaniu przy zatrzymaniu mam delikatne skoki 100-150rpm na 1-2s, ogrzewanie dalej pracuje, wskazówka temp. silnika już w pionie
A ja wlasnie raz zaobserwowalem falowanie obrotow. I nie ma to nijakiego zwiazku z webasto, bo webasto nie wlacza sie natychmiast, a falowanie bylo wlasnie od razu po odpaleniu. Kilkanascie sekund klepania z dosc zacnym falowaniem (+-200 obr/min), pozniej bardzo delikatnego jakies 10 sek i pozniej spokoj, ale klekot nadal przez minute. W momencie gdy juz webasto sie wlaczylo, falowania nie bylo.
Co do oszczedzania na paliwie, niech sie madrale zainstaluja w jakims bardziej do tego przystosowanym dziale, bo tu na pierdoly raczej miejsca nie ma. Kazdy jakie kupuje paliwo wie, a kazdy kto twierdzi o kims nie znajac go, przewaznie sie myli. Zwykle gdy sie kupuje samochod klasy magdy 6, nie leje sie syfu. Ja leje tylko dobre, zazwyczaj niestety drogie.