CHwilowa utrata Mocy
Strona 1 z 1
Mazda stała kilka dni. Świeta wiadomo i wogole. dzisiaj pojechałem odwieźć teściów. jakies 5 km wszystko bylo ok. Wysiedli i pojechalem jeszcze do centrum coś załatwić. przed parkingiem był korek czekałem 5 minut na włączonym silniku w końcu wymiękłem i chciałem pojechać na sąsiedni. Mazda zgasła odpaliłem ledwo sie wkreciła na obroty jednak na odcinku ok 100 metrów zgasła jeszcze chyba 3 razy. wygladało to tak jakbym ruszał z piątki. Dojechałem na parking. Próbowałem ją jakoś przegazować ale nie chciała się wkrecic na ponad 2k obrotów. Wyłączyłem i z dusza na ramieniu poszedłem na zakupy. Po ok 45 minutach wróciłem odpaliłem i wszystko działało bez zarzutu. Ok 300 km wstecz zostały wymienione wszystkie filtry i płyny i do tej pory wszystko było cacy... Miał ktoś podobna przygodę? Co mogło spowodować takie zachowanie. Tankuje na Statoilu diesel arctic czasami leje jakiś uszlachetniacz coby przewody nie zamarzy. Jakies pomysły? Było 6 stopni na plusie. Z góry dzieki za jakies sugestie.
- Od: 26 lis 2012, 09:40
- Auto: mazda 6 2.0d 2006
koniecznie zczytaj błędy terserem w ASO, bo to zajście się na pewno powtórzy
i oby w nie gorszym momencie.
nie bagatelizuj! pomyśl o opcji tej usterki np. podczas przyspieszania
P.s. to nie dolegliwośc paliwa.
pozdr.
E

nie bagatelizuj! pomyśl o opcji tej usterki np. podczas przyspieszania

P.s. to nie dolegliwośc paliwa.
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
zapchany filter paliwa najbardziej odczuwa się na wysokich biegach przy wyższych prędkościach, jesli takow idzie wykręcić..
ten filtr to warto co ok. 30/50 tys km profilaktycznie wymienić , jesli paliwo jakie tankujemy jest jako takie..
a jego wymina powinna być połączona z czyszczeniem sitka w zbiorniku
pozdr.
E
ten filtr to warto co ok. 30/50 tys km profilaktycznie wymienić , jesli paliwo jakie tankujemy jest jako takie..
a jego wymina powinna być połączona z czyszczeniem sitka w zbiorniku

pozdr.
E
Ostatnio edytowano 23 lut 2014, 15:27 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1