Dziwne dźwięki po wymianie koła 2-m i sprzęgła,nie działa webasto

Postprzez hustler79 » 22 lut 2013, 13:44

Witam,mam następujący problem w mojej madzi wymieniłem ostatnio sprzęgło i koło dwumasowe cały komplet,mam pytanie czy teraz jak wciskam pedał sprzęgła powinienem mieć inny dzwięk pracy silnika czy powinno być bez różnicy na biegu jałowym bez sprzęgła i jak wciskam pedał ? Bo różnica jest słyszalna.Druga sprawa po odebraniu auta od mechanika pojawia się dziwny dzwięk coś jakby takie falujące wycie jakby jakiś odkurzacz,wydaje mi się,że gdzieś w okolicach za panelem środkowym(mogę się mylić).Ten dzwięk pojawia się i znika kompletnie w różnych momentach.Komplet sprzęgła dałem nowy firmy LUK.Panowie pomocy mam reklamować wymiane ? Mazda 6 2006 rok po lifcie 2.0 143/km

Kilka dni póżniej dziwny dzwięk ustał ale ubyło bardzo dużo płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym,zauważyłem,że bardzo słabo działa ogrzewanie w kabinie(przy ustawionej maksymalnej temperaturze 29 letnie powietrze) i najważniejsze nie załącza się webasto.Myslę,że ten dzwięk o którym pisałem wcześniej jest powiązany z nowym problemem.Liczę,że może teraz ktoś będzie miał jakiś pomysł.

Dzisiaj zmiana znowu,pojawił się znowu ten dzwięk jakby wczytywanie płyty i webasto zaczeło działać i znowu ciepłe powietrze jest ok.I co to może być ?
Ostatnio edytowano 22 lut 2013, 18:37 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawa tematu
hustler79

Postprzez hustler79 » 9 mar 2013, 15:05

Panowie na prawdę nikt nie ma żadnych pomysłów ?
hustler79

Postprzez Bartoliniusz » 29 mar 2013, 14:43

Jedyne co mi przychodzi do głowy to uszczelka pod głowicą do wymiany jak płynu ucieka. Jedź do mechanika i niech to obejrzy
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Forumowicz

Od: 5 mar 2012, 23:21
Auto: Mazda 3 BK
1.6 Y6

Postprzez Leoo » 31 mar 2013, 10:35

Falujący dźwięk odkurzacza wskazuje na padającą turbinę. Oprócz smarowania posiada ona też chłodzenie wodą i tą drogą może jej ubywać. Może też puszczać pompa wody ale to będzie widać przy oględzinach. Osobiście przyjrzał bym się turbinie.
Forumowicz

Od: 4 mar 2013, 23:05
Auto: M6 GY MZR-CD 136KM '03