Nikt z Was tego nie robił?
Mazda ogłosiła akcję serwisową na IC
no właśnie dlatego pytam. Pojechałem sprawdzić wpisy po VINie, czy jakieś w ogóle są, a Pan przy okazji powiedział że jest przeiwdziana akcja. Ma to polegać na wgraniu nowego softa usprawniającego spalanie (coś ze spalinami...
). Umówliłem się na przyszły czwartek więc zobaczymy. Nie wiem czy jest to nowa akcja czy jakaś stara.
- Od: 25 cze 2012, 22:01
- Auto: Mazda 6 '03 2.0 diesel 121KM Hatchback
zastanów się przez chwilę. Z Twoim podejściem ASO by musiało naprawiać samochody wszystkim za darmo "bo nie wiedziałem". Ty jesteś posiadaczem auta i dlaczego ktoś ma sponsorować Tobie jego posiadanie 
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
Witam wszystkich
Mam pytanie odnosnie akcji serwisowej nadkoli robionej kilka lat temu dla Mazdy 3, czy można oddać auto do ASO po takim okresie czasu jezeli sie z niej nie skorzystało (Mazda sprowadzana i w ksiazce nie ma nic o takim fakcie) ?
dziekuje z gory
Mam pytanie odnosnie akcji serwisowej nadkoli robionej kilka lat temu dla Mazdy 3, czy można oddać auto do ASO po takim okresie czasu jezeli sie z niej nie skorzystało (Mazda sprowadzana i w ksiazce nie ma nic o takim fakcie) ?
dziekuje z gory
-
xoch
Akcje serwisowe mają to do siebie, że kiedyś się rozpoczynają i kiedyś się kończą, trwają minimum 12 miesięcy, więc jeśli auto jest regularnie serwisowane w ASO to takiej ( i każdej innej ) będzie poddane. Dlatego warto raz w roku jechać, chociaż by na przegląd letni lub zimowy ( 99 zł ) i mieć pewność, że co jest potrzebne to jest robione.
Ostatnio widziałem ogłoszenie na allegro " Mazda RX-8 serwisowana " i podany był VIN auta... Co wyszło po VIN-ie? Ano to, że 4 istotne akcje serwisowe czekają od trzech lat, aż się samochód zjawi w ASO...
Ostatnio widziałem ogłoszenie na allegro " Mazda RX-8 serwisowana " i podany był VIN auta... Co wyszło po VIN-ie? Ano to, że 4 istotne akcje serwisowe czekają od trzech lat, aż się samochód zjawi w ASO...

smile napisał(a): Dlatego warto raz w roku jechać, chociaż by na przegląd letni lub zimowy ( 99 zł ) i mieć pewność, że co jest potrzebne to jest robione.
ale to chyba nie jest warunek niezbędny?? nie wystarczy podjechać, alpo telefonicznie podać VIN i powinni powiedzieć, czy "przysługują" jakieś akcje serwisowe??
jestem ciekaw kiedy ogłoszą akcje serwisową co do tego artykułu
http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/wielka-akcja-serwisowa-japonskich-samochodow,1909275
http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/wielka-akcja-serwisowa-japonskich-samochodow,1909275
- Od: 14 lut 2007, 20:52
- Auto: Opel Corsa od żony
była:
Mazda 6 2.0 MZRCD 121 kucyków
Właśnie chciałem zapytać co jest grane, bo słyszałem o tym ostatnio w radiu. Ciekawe jak się sprawa rozwinie...
W Polsce akcja dotyczy 9 sztuk mazdy6 produkowanej od 14.02.2002 do 20.04.2003 – powiedziała portalowi dziennik.pl Magdalena Węglewska, szefowa biura prasowego Mazda Motor Poland.
oczywiście liczba egzemplarzy nie uwzględnia samochodów sprowadzonych a chyba jedynie egzemplarze krajowe ale zakres dat daje pojęcie kogo sprawa może dotyczyć
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive