Nieoryginalne tłoki w M6 CiTD z Holandii, czy nieuczciwy sprzedawca/mechanik ?
Strona 1 z 1
Mam do Was pilna prosbe, przeszedlem wymiane silnika w mazdzie 6 prawdopobnie przez nie wiedze mechanikow ktorzy robili mi remont silnika w sierpniu ubieglego roku wtedy padl termostad i poszla uszczelka pod glowica pewien niezalezny serwis ktrory to robil podobno spapral sprawe, tylko musze mu to jakos udowodnic.. tydzien temu jadac autostrada przy predkosci 150km/h poszedl pierscien na cylindrze. Tylko jest taka sprawa mechanik mi twierdzi ktory przelozyl silnik ze moj stary silnik ma nieoryginalne tloki i ze prawdopodobnie z takimi przyjechal z Holandii i ze nic nie udowodnie ze to ich wina. Czy to prawda, jest mozliwe ze auto z Holandii przyjechala z nieoryginalnymi tlokami? Czy jest tak ze jeden drugiego kryje
Ostatnio edytowano 4 lut 2011, 17:53 przez bernardo, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 21 lis 2008, 20:46
- Auto: Mazda 6 Hatchback 2004r
bernardo napisał(a):Czy to prawda, jest mozliwe ze auto z Holandii przyjechala z nieoryginalnymi tlokami?
A no jest to mozliwe. Był tu taki przypadek co miał z Holandii fure z silnikiem zlożonym z RF5C i RF7J. Te twoje tłoki to pestka przy tym
Ostatnio edytowano 4 lut 2011, 17:27 przez bieski, łącznie edytowano 1 raz
Popraw temat na regulaminowy to może nie wywalę wątku do kosza 
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Jeszcze jedno pytanko gdzie kupowal auto ten kolega co mowisz ze mial silnik jeden z dwoch roznych?? Nie czasem u chlopakow z Cieszyna?? Bo wychodzi na to ze przyworza mazdy w czesciach opisze sprawe dokladnie pozniej. Tylko jeszcze jedno pytanie... Ta moja Mazda 6 z 2003 roku nie ma numerow silnika czy to normalne? Wy macie w swojej karcie pojazdu numery silnika?? Prosze o odpowiedz bo zalezy mi na czasie
- Od: 21 lis 2008, 20:46
- Auto: Mazda 6 Hatchback 2004r
Tak powinien wyglądać poprawnie nazwany temat !
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
adamb napisał(a):nawet jak zmienisz silnik to musisz miec wbity numer nowego silnika w papiery
Ciekawe w jakie papiery
Silnik jest traktowany jako część zamienna i nikt nie będzie sprawdzał, a tym bardziej wpisywał numerów do "papierów".
- Od: 6 paź 2010, 20:59
- Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
adamb napisał(a):wszystkie maja numery, nawet jak zmienisz silnik to musisz miec wbity numer nowego silnika w papiery. Jesli ich nie masz to jest pare opcji dla czego, a odpowiedzi sie raczej domyslasz?
Coś ci się pomyliło ... ja w karcie pojazdu nie mam podanego nr. silnika bo tak jak napisał ci kolega teti w nowo rejestrowanych autach (np. sprowadzanych) silnik traktowany jest jako część zamienna ...
M6 ... a potem długo, długo nic ;)
- Od: 7 sie 2010, 11:46
- Auto: M6 2003 / CiTD 2.0 / 136 KM
bernardo napisał(a):... Ta moja Mazda 6 z 2003 roku nie ma numerow silnika czy to normalne? ..
absolutnie NIE!
numer musi być na bloku, tak jak na fotce

czerwone kółko zaznacza miejsce, gdzie powinnien być numer silnika,
który jest widoczny nawet przy zamontowanej głowicy.
to miejsce może być mocno zadzerwniałe, ale po mech. oczyszczeniu nie powinno być problemu z odczytem. zielona strzała pokazuje kierunek jazdy auta.
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1