brylek22 napisał(a):Gwarancja jest tylko rozruchowa na miesiąc, sprzedający pisze że jest to tak proste urządzenie że nie będzie z nim problemów.
Faktycznie, bardzo logiczne
Nie ma z nim problemów, to się skraca gwarancję zamiast wydłużyć

www.mazdaspeed.pl
brylek22 napisał(a):Gwarancja jest tylko rozruchowa na miesiąc, sprzedający pisze że jest to tak proste urządzenie że nie będzie z nim problemów.

Myjk napisał(a):Faktycznie, bardzo logiczne
Nie ma z nim problemów, to się skraca gwarancję zamiast wydłużyć
Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem budowę tego podgrzewacza wiedział byś że tam nie ma się co zepsuć. Gwarancja na miesiąc jest tylko na czas montażu jeżeli po zamontowaniu wszytko działa to już będzie działało zawsze chyba że się uszkodzi mechanicznie tzn pęknie obudowa po uderzeniu lub coś w tym stylu . Nie ma tam termostatu ani nic z tych rzeczy więc nie ma się co popsuć. Mam samochodowy podgrzewacz butelek działający na tej samej zasadzie i nie mam z nim żadnych problemów, więc postawiłem na to proste urządzenie.
brylek22 napisał(a):Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem budowę tego podgrzewacza wiedział byś że tam nie ma się co zepsuć.
Grzyby napisał(a):to w czym problem?
ckm52 napisał(a):Daniel, czy przecinałeś przewód, czy udało Ci się jakoś pod kostkę podłączyć? Grzyby, a Ty gdzie się podpiąłeś z + po zapłonie?

http://moto.allegro.pl/podgrzewacz-pali ... 22935.html.
Grzyby napisał(a):Na focie widać niebieski przewód podpięte pod bezpiecznik 15A – to jest właśnie + zasilania podgrzewacza.
Napięcie pojawia się przekręceniu kluczyka w pozycję ON

bieski napisał(a):Dawaj foty, jestem ciekawy jak to wygląda.

ckm52 napisał(a):są znacznie bezpieczniejsze niż lambda itp.

ckm52 napisał(a):kiedy komputer oszaleje?
ckm52 napisał(a):komputer nie będzie szalał.

Archie napisał(a):Jeśli ktoś się cyka grzebać w skrzynce bezpieczników niech to pozostawi fachowcom.
Niebieskim przewodem idzie tylko +12V na cewkę przekaźnika.

ckm52 napisał(a):Dlatego nawet taki obwód (cewka przekaźnika) podłączony bezpośrednio do listwy głównej powinno się zabezpieczyć jakimś bezpiecznikiem (lub podłączyć za bezpiecznik audio, zapalniczki),
ckm52 napisał(a):prąd o bardzo małym natężeniu
ckm52 napisał(a):możesz się podpiąć za nim (choć wiem, że to duży idiotyzm)
Grzyby napisał(a):A kto powiedział że bezpośrednio? U mnie jest to właśnie PO bezpieczniku (tym 15A który widać na focie).
Więc, sorki ale teoria o przetarciach i stopieniach tudzież zapaleniach mocno nietrafiona.
Grzyby napisał(a):A z racji tego, że jak sam wspomniałeś na cewkę idzie:ckm52 napisał(a):prąd o bardzo małym natężeniu
to nie rozumiem opinii, że:ckm52 napisał(a):możesz się podpiąć za nim (choć wiem, że to duży idiotyzm)
A niby z jakiego powodu miałby to być idiotyzm?
Grzyby napisał(a):P.S. Po przepaleniu bezp. od audio nie zaświeci się żadna kontrolka

ckm52 napisał(a):No właśnie, dlatego nadal twierdzę, że zawsze bezpieczniej podpiąć się pod obwód, który nie wpływa pośrednio czy bezpośrednio na pracę autka. Ale to już kwestia uznania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6