Głuchy dźwięk podczas uruchamiania silnika M6 2,0 136 KM
Strona 1 z 1
Podczas uruchamiania silnika słyszalny jest głuche dźwięk (jakby udrzenie w dekiel pustej beczki). Nie zauważyłem dotąd jakiejkolwiek zależności. W aucie wymieniono już prawie wszystko (pasek, napinacze, rolki, SCV, vacum .... hehe. W tym tygodniu wtryski... Może ktoś spotkał się z podobnym problemem.
Przeszłość szanuj ale to przyszłość jest bliższa...
- Od: 9 mar 2008, 11:47
- Auto: Mazda 6 GY 136KM 2003r
Za duzo czytasz forum i zbyt bardzo sie przejmujesz swoim autem
To DIESEL musi cos pukac heheh

To DIESEL musi cos pukac heheh
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Jesli tylko podczas startu, to chyba nic takiego. Trudno cos doradzic jak sie tego nie slyszy. Ja w innym aucie (VW) podczas -tym razem- gaszenia diesla myslalem, ze silnik mi kiedys wyskoczy.... nie wyskoczyl 
W benzinie jesli ja cos "tam" slysze, to znaczy, ze jeszcz radia nie wlaczylem i niepotrzebnie wsluchuje sie w prace silnika na wolnych obrotach. A gdy juz jade i wysokie obroty zaczynaja przewazac nad radiem to morda sama sie usmiecha sluchajac muzyki silnika – muzyka metalowa
W benzinie jesli ja cos "tam" slysze, to znaczy, ze jeszcz radia nie wlaczylem i niepotrzebnie wsluchuje sie w prace silnika na wolnych obrotach. A gdy juz jade i wysokie obroty zaczynaja przewazac nad radiem to morda sama sie usmiecha sluchajac muzyki silnika – muzyka metalowa

Czy wymieniałeś sprzęgiełko alternatora?
M 6 2,0 (CiTD)136 KM – MZR-CD
- Od: 21 sie 2008, 11:51
Nareszcie jakiś trop...
Dzwięk jest o tyle wredny, że w tym tygodniu wogóle go nie słyszałem, pojawia się bardzo niereguralnie. Wcześniej miałem problemy z paskiem i napinaczem, strasznie chrobotało przy odpalaniu- zostało wymienione.
Przeszłość szanuj ale to przyszłość jest bliższa...
- Od: 9 mar 2008, 11:47
- Auto: Mazda 6 GY 136KM 2003r
>>> DIESEL
Strona 1 z 1