M6 diesel'06r. Ograniczenie obrotów
Strona 1 z 1
Przy ok.3 tys obr.czuć leciutkie szarpnięcie(domyślam się,że w tym momencie jest odcinany dopływ paliwa)i pomimo ciśnięcia pedała gazu auto nie przyspiesza.Dzieje się tak na pewno na 3,4 i 5 biegu. Nie zauważyłem ubytków mocy przy niższych obrotach.Co może być tego przyczyną??Z przydatnych informacji mogę podać,że mam zainstalowanego BOX-a oraz to,że niedawno byłem w ASO na wymianie oleju.
Z tego co piszesz wynika ze Twoja 6 powinna odwiedzic serwis, bo to normalne nie jest. W pierwszej kolejnosci sprawdz "BOX'a".
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Dzisiaj była powtórka "testu" i...wszystko było ok
Box był zamontowany już dużo wcześniej i nie było żadnych problemów.Ogólnie za często nie korzystam z obrotów 3 tys i powyżej,no ale wiadomo-czasem trzeba depnąć mocniej i wtedy może być problem 

niestety będę mógł to posprawdzać dokładniej za ok. 2 tyg,bo trzeba było do pracy za granicę wyjechać
jak wrócę to sprawdzę i dam znać czy to "wina" box-a,czy może coś innego

a może tak filter paliwa jest lekko zapchany?
no bo wywnioskowałem, że na niższch biegach
i raczej na wolnych obrotach, to kręci jak należy..!?
pozdr
E.
no bo wywnioskowałem, że na niższch biegach
i raczej na wolnych obrotach, to kręci jak należy..!?
pozdr
E.
Ostatnio edytowano 18 maja 2010, 19:58 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
na wolniejszych obrotach jak najbardziej jest wszystko ok.Problem się pojawia w okolicach właśnie 3 tys obr. i to co któryś raz tylko.Na bank na biegach 3,4 i 5(chciałem sprawdzić 1 i 2 nast.dnia,ale wtedy już było wszystko ok na każdym biegu)
Ale dzięki za podpowiedź-myślę,że to może być dobry trop,zaraz po box-ie 

Strona 1 z 1