Zatarty silnik diesla
Mowic to sobie handlarz moze co chce. Rownie dobrze moze mowic, ze to bylo auto calkowicie skasowane i nie nadajace sie do jazdy. Bo czemu niby nie mialby tak mowic? Jesli czegos na fakturze nie ma to znaczy ze bylo ok. A jesli nie to on bedzie to musial udowodnic, a nie kupujacy.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
WG MNIE MA WSZYSTKO GOTOWE
-CENA MOCNO OKAZYJNA ( WARTOŚC POMIEDZY 19 TYS A CENA RYNKOWĄ CAŁKOWICIE POKRYWA KOSZT NAPRAWY)
-BRAK JAKIEGOKOLWIEK DOWODU ZE CENA BYŁA INNA ( ON MA UMOWĘ )
-PODPISANE OŚWIADCZENIE "ZNANY JEST MI STAN TECHNICZNY"
-AKTUALNY PRZEGLĄD W CHWILI SPRZEDAZY , KUPUJĄCY ODJECHAŁ SAMOCHODEM NA KOŁACH , AWARIA PO KILKU TYGODNIACH
sądzicie ze każdy komu by pękł rozrząd bo np nie wymienił móglby się wrocić do sprzdawcy i powiedzieć płać za naprawę,, naiwność.
Pozatym auto zostało rozebrane przez nieautoryzowany serwis i całe rozgmerane jak tu udowodnić że usterka ciągnęla się dawno za autem i pośrednik nie mógł o niej nie wiedzieć?
Niesądze żeby któś z takiej branży jak handel samochodami (pewnie przeżył 10 takich akcji no bo średni stan techniczny okazyjnych aut wiemy jaki jest – czyli kredyt 50/50 19 przy zakupie 19 w ciagu 3 lat na naprawy) dał się postaszyć rzeczoznawcą i sądem.
Autoryzowany serwis sprzedający używane samochody z gwaracją, jakby sprzedal takie coś i nawet miesiac po gwarancji cos takiego by się stalo to by się wypiął, do czasu afery i turbo kamery i wtedy może by uznał przynajmniej częściową naprawe za gwarancyjną.
-CENA MOCNO OKAZYJNA ( WARTOŚC POMIEDZY 19 TYS A CENA RYNKOWĄ CAŁKOWICIE POKRYWA KOSZT NAPRAWY)
-BRAK JAKIEGOKOLWIEK DOWODU ZE CENA BYŁA INNA ( ON MA UMOWĘ )
-PODPISANE OŚWIADCZENIE "ZNANY JEST MI STAN TECHNICZNY"
-AKTUALNY PRZEGLĄD W CHWILI SPRZEDAZY , KUPUJĄCY ODJECHAŁ SAMOCHODEM NA KOŁACH , AWARIA PO KILKU TYGODNIACH
sądzicie ze każdy komu by pękł rozrząd bo np nie wymienił móglby się wrocić do sprzdawcy i powiedzieć płać za naprawę,, naiwność.
Pozatym auto zostało rozebrane przez nieautoryzowany serwis i całe rozgmerane jak tu udowodnić że usterka ciągnęla się dawno za autem i pośrednik nie mógł o niej nie wiedzieć?
Niesądze żeby któś z takiej branży jak handel samochodami (pewnie przeżył 10 takich akcji no bo średni stan techniczny okazyjnych aut wiemy jaki jest – czyli kredyt 50/50 19 przy zakupie 19 w ciagu 3 lat na naprawy) dał się postaszyć rzeczoznawcą i sądem.
Autoryzowany serwis sprzedający używane samochody z gwaracją, jakby sprzedal takie coś i nawet miesiac po gwarancji cos takiego by się stalo to by się wypiął, do czasu afery i turbo kamery i wtedy może by uznał przynajmniej częściową naprawe za gwarancyjną.
- Od: 14 mar 2010, 22:57
Wg. Ciebie tak, wg. prawnika (czytaj wyzej) nie. Wg. mnie tez nie. A moze Ty tez jestes handlarzem? Albo nawet tym handlarzem?
Witajcie ponownie
Sprawa już zakończona. Sprzedawca zgodził się na zwrot całości zapłaconej kasy. Łatwo nie było ( straszenie sądem, prawnicy, ugody, skarbówka, nagrania itd ) ale się udało.
Dziękuję wszystkim za pomoc, gdyby nie wy sprawa potoczyła by się zupełnie inaczej.
Jak ktoś będzie miał podobny problem to piszcie, a na pewno pomogę.
Sprawa już zakończona. Sprzedawca zgodził się na zwrot całości zapłaconej kasy. Łatwo nie było ( straszenie sądem, prawnicy, ugody, skarbówka, nagrania itd ) ale się udało.
Dziękuję wszystkim za pomoc, gdyby nie wy sprawa potoczyła by się zupełnie inaczej.
Jak ktoś będzie miał podobny problem to piszcie, a na pewno pomogę.

- Od: 18 gru 2007, 00:05
- Auto: Mazda 6 2003 1.8
Temat z US dla sprzedawcy może być piorunujący...
Temat zaniżania faktur jest popularny i urzędy skarbowe o tym wiedzą... nie mają tylko jak tego udowodnić.
Sam znam przypadek kiedy sprzedawca poszedł z kupującym na udry, ten zgłosił w US fakt zaniżania faktur. Jest to przestępstwo skarbowe, zrobili mu kontrolę, zabrali rejestr sprzedanych samochodów, pochodzili po ludziach, przesłuchali kupujących i wystawili sprzedającemu rachuneczek z zaległego podatku... wyszło tego przeszło 200kPLN-ów... obecnie komornik zajął mu nieruchomość.
Jest to więc siła argumentu –> kwestia tylko czy sprzedawca na tyle ma otwartą głowę aby dostrzec zagrożenie.
A tak dla nauki: najlepiej wydanymi przeze mnie pieniążkami były prawie 4 stówy za przed sprzedażowy przegląd samochodu w ASO.
Pozdrawiam i trzymam kciuki
Letko się spóźniłem z tego co widzę, ale może to gdzieś podpiąć dla postrachu innych "szybkich" kupujących
Temat zaniżania faktur jest popularny i urzędy skarbowe o tym wiedzą... nie mają tylko jak tego udowodnić.
Sam znam przypadek kiedy sprzedawca poszedł z kupującym na udry, ten zgłosił w US fakt zaniżania faktur. Jest to przestępstwo skarbowe, zrobili mu kontrolę, zabrali rejestr sprzedanych samochodów, pochodzili po ludziach, przesłuchali kupujących i wystawili sprzedającemu rachuneczek z zaległego podatku... wyszło tego przeszło 200kPLN-ów... obecnie komornik zajął mu nieruchomość.
Jest to więc siła argumentu –> kwestia tylko czy sprzedawca na tyle ma otwartą głowę aby dostrzec zagrożenie.
A tak dla nauki: najlepiej wydanymi przeze mnie pieniążkami były prawie 4 stówy za przed sprzedażowy przegląd samochodu w ASO.
Pozdrawiam i trzymam kciuki

Letko się spóźniłem z tego co widzę, ale może to gdzieś podpiąć dla postrachu innych "szybkich" kupujących
- Od: 20 maja 2009, 12:32
- Auto: mazda 6 2006 2,0 diesel 143KM
Gratuluje pozytywnego rozwiązania sprawy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
W przyszłym tygodniu jadę do Hamburgu do salonu Mazdy obejrzeć kilka sztuk Mazdy 6 rocznik 2003. Wszystkie kosztują do 7 tys euro i mają od 70 – 90 tys przebiegu. Na każde auto Mazda daje roczną gwarancję. Niestety honorowaną tylko w Niemczech
Co sądzicie o takim rodzaju zakupu Mazdy ?
P.S. Auta są sprzedawane przez oficjalny salon Mazdy w Hamburgu więc teoretycznie nie powinni mnie zrobić w bambuko, zwłaszcza że dają gwarancję na rok.
Co sądzicie o takim rodzaju zakupu Mazdy ?
P.S. Auta są sprzedawane przez oficjalny salon Mazdy w Hamburgu więc teoretycznie nie powinni mnie zrobić w bambuko, zwłaszcza że dają gwarancję na rok.

Ryjek mi sie cieszy, ze Ci sie udalo
Dobrze, ze czasem ludzie tacy jak MIRITMO powyzej nie maja poparcia w prawie. Oby ta historia i wiele innych nauczyly ich pokory, bedzie mniej biegania po prawnikach.
Co zas do Mazd z 2003 roku z przebiegiem 70-90 tysiecy mocno bym sie zastanawial. Nie wyobrazam sobie Mazdy jezdzacej 7 lat ktora zrobila 70 tysiecy w Niemczech (10 rocznie to w Polsce dziadek robi..., ale coz – moze wychwytuja niemieckich dziadkow...? kto wie...). Zwyczajnie smierdzi mimo gwarancji na rok...
Co zas do Mazd z 2003 roku z przebiegiem 70-90 tysiecy mocno bym sie zastanawial. Nie wyobrazam sobie Mazdy jezdzacej 7 lat ktora zrobila 70 tysiecy w Niemczech (10 rocznie to w Polsce dziadek robi..., ale coz – moze wychwytuja niemieckich dziadkow...? kto wie...). Zwyczajnie smierdzi mimo gwarancji na rok...
Musisz wrzeszczeć?
Właśnie strach handlarza przed prawem wygrał.
P.S. Raczej nie skorzystałbym z usług Twojej firmy jeśli wszyscy tak tam rozumieją prawo.
Właśnie strach handlarza przed prawem wygrał.
P.S. Raczej nie skorzystałbym z usług Twojej firmy jeśli wszyscy tak tam rozumieją prawo.
Bo to nei prawnik, widac po wiedzy, stylu itp
MIRITMO napisał(a):JESTES ZAJEB.. GŁUP...
I Wicek z wersalki.
Koledzy dajcie spokój.
Prawda jest taka że prawo było po mojej stronie, ale gdyby doszło do procesu trwało by to latami. Prędzej czy później wyszło by na moje, ale straciło by się przy tym mnóstwo czasu i pieniędzy.
Prawda jest taka że prawo było po mojej stronie, ale gdyby doszło do procesu trwało by to latami. Prędzej czy później wyszło by na moje, ale straciło by się przy tym mnóstwo czasu i pieniędzy.

MIRITMO napisał(a):AKURAT PRACUJE W FIRMIE PRAWNICZEJ I DORADCZEJ
Pani Zdzisia, która sprząta i myje u mnie okna też pracuje w takiej firmie, nawet na umowę o pracę i bardzo sobie to chwali...
a poziom jak i meritum wypowiedzi wskazuje raczej na żula lebo cwaniaka-handlarza w podkoszulce na ramiączkach...
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Lorento napisał(a):........ cwaniaka w podkoszulce na ramiączkach...
w takiej jak miał Bogusław Słomka akceptujący emancypacje kobiet,
choć jednoczenie tolerował jak mu się baby pod nogami kręci...?
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Ja miałem podobną sytuację madzie sprowadziłem z Litwy za 26 tysi + opłaty po miesiącu jazdy zgrzyt
i auto stoi przeskoczył pasek rorządu po rozebraniu całego silnika na części pierwsze okazało się ze był już robiony ale bez szlifu tylko rozkręcony i skręcony na chama ponownie na silikon bez uszczelek był wymieniony pasek rorzondu ale bez łożysk i napinacza po prostu zrobiony na sprzedaż silnik został wyremontowany gdyż nie chciałem kupować używanego bo nie wiadomo jak wygląda w środku a nikt nie pozwoli zajrzeć wiec zdecydowałem się na remont cena po znajomości bez robocizny i części na zniżki to 9 tysi wraz z sprzęgłem i głowica była kupiona używana z anglika 
-
adik_88_88
renevaggio napisał(a):P.S. Nie kupujcie niczego w Poraju k. Częstochowy.
no a medaliki..?
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową