Witam, dopiero co kupiłem lekko rozbita mazdę 6. Przy stłuczce uszkodzony został oryginalny alarm jaki był zamontowany w aucie. Próbuje go naprawić we własnym zakresie jednak potrzebuje schematu podłączenia centralki. Na alarmie jest oznaczenie MZ01, wygooglowalem, że alam pochodzi z firmy MetaSystem, szukając dalej wg napisu na obudzowie "Gemel" znalazłem, że może to być jakiś alarm Serpi Star tylko oznaczony jako MZ01 dla mazdy. Wie ktoś może co to jest za ustrojstwo? Pisałem do Metasystem ale tak jak się spodziewałem nikt nie odpisuje. Chciałbym naprawić to jakoś i zmontować do kupy bo szkodą jak już jest cała instalacja przerabiać i montować inny alarm. Jeśli to w czymś pomoże moge wrzucić fotki roztrzaskanego alarmu i złącza jakie posiada, a także złącza w aucie.
Pozdrawiam
Oryginalny alarm do mazdy 6 z włoch
Strona 1 z 1
Cześć, mam podobny problem. poszukuję opisu do alarmu MZ01. Rozkodował mi się po wyjęciu akumulatora-nie wiem czy tylko wystarczy zakodować (ale nie znam sposobu) czy też może trzeba będzie naprawić (ale nie mam schematu). Może ktoś coś podpowie? wsewer
-
wsewer
Strona 1 z 1