zagadkowa dioda
1, 2
http://zapodaj.net/ad368ae8585f.jpg.html
Witajcie. mam taki dylemat. od czego może być dioda zaznaczona na obrazku.
pewnie nie jest fabryczna ale może ktoś ma jakieś pomysły.
od pół roku nie zwracałem na nią uwagi gdyż nie świeciła,ale od kilka dni temu zapaliła się na pomarańczowo i się świeci cały czas,dodam ze auto kilka dni stało na parkingu nie ruszane.
nie zauważyłem aby coś było nie tak od czasu zapalenia się tego światełka.
jak macie pomysły to piszcie proszę bo trochę mnie to martwi
Witajcie. mam taki dylemat. od czego może być dioda zaznaczona na obrazku.
pewnie nie jest fabryczna ale może ktoś ma jakieś pomysły.
od pół roku nie zwracałem na nią uwagi gdyż nie świeciła,ale od kilka dni temu zapaliła się na pomarańczowo i się świeci cały czas,dodam ze auto kilka dni stało na parkingu nie ruszane.
nie zauważyłem aby coś było nie tak od czasu zapalenia się tego światełka.
jak macie pomysły to piszcie proszę bo trochę mnie to martwi
- Od: 10 sty 2010, 17:46
- Auto: mazda 6 2004/5 r
jesli masz auto z Niemiec lnu NL. to na podstawie tzw: bierfu, mozesz podac mi an PW dane poprzedniego wlasciciela a ja dopytam telefonicznie , pod warunkiem, ze jest on w ks. telefonicznej lub podjedz do elektryka a ten po kabelkach dojdzie do czego to jest..
powodz.
E.
powodz.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
A hak masz ?
Ja w swoim poprzednim aucie miałem hak i Niemiec zamontował właśnie taką dodatkową diodę sygnalizującą przejście sygnału kierunkowskazów na kostkę przy haku. Migała razem z kierunkowskazami, tylko wtedy gdy przyczepa była podpięta.
Ja w swoim poprzednim aucie miałem hak i Niemiec zamontował właśnie taką dodatkową diodę sygnalizującą przejście sygnału kierunkowskazów na kostkę przy haku. Migała razem z kierunkowskazami, tylko wtedy gdy przyczepa była podpięta.
- Od: 16 sie 2009, 20:52
- Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb
nie mam haka wiec to raczej odpada, i zaczeła sobie swiecic tak sobie ,nie mruga,nie przerywa tylko cały czas świeci. będę chyba musiał sprawdzic po kablach.
a auto kupiłem w komisie w polsce ale było sprowadzone z D
jak dojde do danych podesle dane poprzedniego własciciela do Enduro – może uda sie jakos dotrzeć do poprzedniego właściciela, a przydałoby sie bo mam wiecej pytań
a auto kupiłem w komisie w polsce ale było sprowadzone z D
jak dojde do danych podesle dane poprzedniego własciciela do Enduro – może uda sie jakos dotrzeć do poprzedniego właściciela, a przydałoby sie bo mam wiecej pytań
marrecz napisał(a):podesle dane poprzedniego własciciela do Enduro – może uda sie jakos dotrzeć do poprzedniego właściciela, a przydałoby sie bo mam wiecej pytań
ok.
to napisz co jeszcze
"lezy Ci na sercu, synu "
pozdr,
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Też mam taką diodę 
Jak poszedłem po kabelkach to okazało się że dodatkowo w górnej części schowka na okulary pod kierownicą jest włącznik, on z kolei załącza czujniki parkowania z przodu, czujniki te mam zamontowane w ramce na rejestrację z przodu, dioda miała pewnie służyć temu aby kierowca widział kiedy układ jest włączony.
Instalację odkryłem podczas demontażu przedniego zderzaka.
Dodam jeszcze że auto było sprowadzone z Włoch i tam było to montowane.
Jak poszedłem po kabelkach to okazało się że dodatkowo w górnej części schowka na okulary pod kierownicą jest włącznik, on z kolei załącza czujniki parkowania z przodu, czujniki te mam zamontowane w ramce na rejestrację z przodu, dioda miała pewnie służyć temu aby kierowca widział kiedy układ jest włączony.
Instalację odkryłem podczas demontażu przedniego zderzaka.
Dodam jeszcze że auto było sprowadzone z Włoch i tam było to montowane.
marrecz napisał(a):no i zgasło![]()
![]()
![]()
mam zamontowany system anty-napadowy i wcisnąłem sobie ów przycisk-zaczęło wyć i mrugać światłami a dioda przestała świecić.
teraz muszę jeszcze dojść dlaczego sie zaświeciła
no moze system jakiegos szerokiego " karka" wyczul i zasygnalizowal..
z drugiej strony ciekawe po co byl taki system poprzedniemu wlascicielowi?
czyzby taksowka?
pozdr
E
dobrze by było jakby jeszcze fotkę pstryknął " karkowi"
przebieg 150tys to troche mało jak na taxi no chyba ze licznik juz raz sie okrecił
a tego może lepiej nie wiedziec.
w przyszłym tygodniu,jak będę miał dostęp do danych z briefu napisze na PW i może uda sie go odszukac.znaczy poprzedniego właściciela
mam jeszcze z prawej strony kierownicy takie dwa przełaczniku on/off i za zadne skarby nie moge dojsc do czego służą.
przebieg 150tys to troche mało jak na taxi no chyba ze licznik juz raz sie okrecił
w przyszłym tygodniu,jak będę miał dostęp do danych z briefu napisze na PW i może uda sie go odszukac.znaczy poprzedniego właściciela

mam jeszcze z prawej strony kierownicy takie dwa przełaczniku on/off i za zadne skarby nie moge dojsc do czego służą.
marrecz napisał(a):trochę źle sie wyraziłem![]()
jakby mi chodziło o tempomat to napisałbym ze mam dwa przyciski NA kierownicy o chodzi o to :
[img]http://zapodaj.net/9a37a7a03598.jpg.html
[/img]
sorry, ale raczej to ex-taxi...
pozdr
E.
to, niestety przyciski alarmu przeciwnapadowego
pozdr
E
pozdr
E
no i po coś chłopaku pytał się na forum? teraz masz rebus ile tak naprawdę powinno być na szafie... 250, czy 350 tkm... ewentualnie gdzie był dzwon.
Te przyciski po to są dwa i w takim miejscu, aby w razie czego taksiarz mógł je wcisnąć (przynajmniej jeden) kolanem – gdy go delikwent złapie za szyję, lub obezwładni ręce wyginając do tyłu... antynapad połączony z centralą korporacji taksówkarskiej i zsynchronizowany oczywiście z nadajnikiem gps, dla łatwiejszej lokalizacji taksówki.
Te przyciski po to są dwa i w takim miejscu, aby w razie czego taksiarz mógł je wcisnąć (przynajmniej jeden) kolanem – gdy go delikwent złapie za szyję, lub obezwładni ręce wyginając do tyłu... antynapad połączony z centralą korporacji taksówkarskiej i zsynchronizowany oczywiście z nadajnikiem gps, dla łatwiejszej lokalizacji taksówki.
Ostatnio edytowano 15 cze 2010, 23:22 przez rafusmaximus, łącznie edytowano 1 raz
1, 2