Jak szybko wyciera się skórzana gałka zmiany biegów?
Strona 1 z 1
witam,
moze to pytanie juz bylo, ale jestem tu nowy wiec licze na Wasza pomoc przy paru rozterkach przed zakupem Mazdy
-moze zaobserwowaliscie po ilu km przeciera sie skorzana galka?
-popekane gumy przy drzwiach, czy to typowe dla Mazdy czy moze sugerowac cos podejrzanego dla danego egzemplarza?
pzdr
moze to pytanie juz bylo, ale jestem tu nowy wiec licze na Wasza pomoc przy paru rozterkach przed zakupem Mazdy
-moze zaobserwowaliscie po ilu km przeciera sie skorzana galka?
-popekane gumy przy drzwiach, czy to typowe dla Mazdy czy moze sugerowac cos podejrzanego dla danego egzemplarza?
pzdr
-
fioletowy
wnioskuję, że chodzi o mazde 6, a wiadomo że w nowych mazdach to juz nie ta jakość co za dawnych lat, wiec 'diobeł jeden to wie' ile czasu (km) wytrzymuje taka gałka
ale jeśli w autku widnieje przebieg poniżej 100tys km, to nawet sie nie zastanawiaj, na pewno cofniety ...
ale z drugiej strony uważam, że przebieg nie ma znaczenia, tylko to, jak właściciel dbał o auto, bo widziałem juz autka z przebiegiem 100tys w gorszym stanie niż inne auto mające grubo podan 350tys km
ale z drugiej strony uważam, że przebieg nie ma znaczenia, tylko to, jak właściciel dbał o auto, bo widziałem juz autka z przebiegiem 100tys w gorszym stanie niż inne auto mające grubo podan 350tys km
- Od: 15 sty 2009, 19:39
- Auto: Chrysler V6
Gałka skórzana wytrzymuje tyle samo, co w dawnych Mazdach – 100-160 kkm. O które gumy chodzi?
tco_tm napisał(a):Oczywiście w mieście, bo w trasie dwa razy więcej.
W trzech 626 GE użytkowanych 50-50 dość znaczne ślady zużycia nosiła przy 180k km.
fioletowy poprawiłem ci troszkę temat. Staraj się stosować do regulaminu i używać polskich liter.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
u mnie (auto z 97r. – 211k km na blacie) galka wyglada jak nowka 
Pioteq25 napisał(a):sq2jul napisał(a):u mnie (auto z 97r. – 211k km na blacie) galka wyglada jak nowka
Bo kolega ma automat
chyba jednak nie
moja mazda ma 52k a juz widac poczatki wycierajacej sie galki... lubie na niej trzymac reke, wiem ze nikt mi nie uwierzy w przebieg i pomnozy go x3 jak zobaczy za pare lat... zycie
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ja przy przebiegu 115k już mam dosyć zdartą, bo ponoć jeździła nim wcześniej kobieta i miała jakieś obrączki pierścionki i inne cuda na kiju, a ,że gałka jest pokryta taką jakby srebrną farbą to trochę się zdarła, w briefie też ona widniała. Alle ile w tym prawdy jest to nie wiem 
"Szóstka jest beznadziejna. Już na pierwszy rzut oka widać, że tak naprawdę to niewiele ją od poprzednika różni… który z kolei niewiele się różnił od poprzednika. I tym sposobem od kilkudziesięciu lat pół Europy wzdycha do lekko modernizowanego garbusa..."
Święta prawda
Święta prawda
- Od: 27 maja 2008, 22:23
- Auto: BJ ZM '03
Strona 1 z 1