Witam!
Mam potężny problem. Samoistnie pękła mi podczas jazdy szyba w szyberdachu (szok termiczny?!). Szczęściem nie rozpadła się ale popękała w drobniusie kawałeczki. Wzmocniłem to taśmą klejącą ale to BARDZO doraźne rozwiązanie. Czy ktoś miał podobny problem? Jak coś takiego się naprawia? Idzie wymienić tylko szybę czy trzeba CAŁY mechanizm? Z góry dziękuję za szybką i wyczerpującą informację!!
Uszkodzenie szyby szyberdachu – pękła podczas jazdy
Strona 1 z 1
Sławomir Zdonek napisał(a):Idzie wymienić tylko szybę czy trzeba CAŁY mechanizm?
dokupisz sama szybe ale to pewnie tylko ASO albo z rozbitka
A tak swoja droga pech jak holera
-
Gość
Witaj,
poprawiłem temat Twojego wątku, na przyszłość proszę o nazewnictwo zgodne z Regulaminem – dopisanie modelu i typu silnika – by inni Forumowicze mogli łatwiej identyfikować Twoje problemy
Szyby poszukaj na Allegro.
poprawiłem temat Twojego wątku, na przyszłość proszę o nazewnictwo zgodne z Regulaminem – dopisanie modelu i typu silnika – by inni Forumowicze mogli łatwiej identyfikować Twoje problemy
Wydaje mi się że raczej szyba szyber dachu nie powinna pęknąć jakiś czas po udorzeniu – no chyba że rzeczywiście cała ramka sie zkosiła i w końcu szyba nie wytrzymała naprężenia – ale wydaje mi się że przy takim naprężeniu szyber mógłby raczej przeciekać – no u mnie samochód sprowadzałem z usa i nawet ładowanie widlakiem nie zaszkodziło i wszystko jest wporządku z daszkiem.
Zycze szybkiego naprawienia i szukać na allegro może się uda.
Zycze szybkiego naprawienia i szukać na allegro może się uda.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Karwoś napisał(a):Wydaje mi się że raczej szyba szyber dachu nie powinna pęknąć jakiś czas po udorzeniu – no chyba że rzeczywiście cała ramka sie zkosiła .
z pewnoscia bylo tam spore naprezenie mech.
albo po nieprawidlowym montazu fabrycznym lub ponaprawczym
lub cos wpadlo tam i szybe naprezalo
lub auto jest po wypadku (np. dachowaniu,lub cos podobnego)
tzn. takim z uszkodzeniem pow, dachowej!
szok term. raczej wykluczam!
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
U mnie teraz jest(było 3 dni temu) -23 – Suwałki
i (odpukać) nie pękło jeszcze
.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Strona 1 z 1