Witam
Mam taki maly problemik. W mojej M6 zauwazylem od kilku dni ze nie dziala przycisk wlaczajacy/wylaczajacy klime. Jak kupowalem samochod wszystko dzialalo prawidlowo (bylo upalnie do 30 st. C). Obecnie na wyswietlaczu ciagle swieci sie A/C ECO, a gdy nawiew ustawie na przednia szybe przelacza sie na A/C. Moge zmienic kierunki nawiewu, moge wylaczyc zupelnie nawiew, ale nie moge wylaczyc klimy. Przycisk zupelnie nie reaguje. Poratujcie. Czy tak ma pracowac klimatronik? Gdzie szukac przyczyny?
Pozdr.
Nie działa przycisk A/C – klimatyzacja.
Strona 1 z 1
Reset klema wykonalem wczoraj. Nie pomogl. Dobrze ze znalazlem watek dot. rozkodowania radia, bo oczywiscie poprzedni wlasciciel zakodowal radio i nie pochwalil sie kodem do niego
Gwaracja? A ile na to moze byc gwarancji?
Gwaracja? A ile na to moze byc gwarancji?
Od lat wierny tylko japończykom...
- Od: 6 wrz 2008, 01:35
Zabralem sie za naprawe przycisku i utknalem... Rozebralem cala konsole i przynioslem sobie to wszystko do domciu. Odlaczylem radio i reszte gratow i pozostalo mi tylko zdjac plytke drukowana... i zonk. Trzymaja pokretla z drugiej strony VOL i TUNE. Za cholere nie moge ich sciagnac, a nie chcialbym czegos polamac. Moze ktos z was robil cos podobnego i wie gdzie pstryknac zeby odeszly kolka?
Przy okazji robie fotorelacje wiec niebawem zamieszcze fotki i opis...
Poprawka: Pokretla udalo mi sie zdjac, trzeba uzyc sily i odgnania na bok.
Przy okazji robie fotorelacje wiec niebawem zamieszcze fotki i opis...
Poprawka: Pokretla udalo mi sie zdjac, trzeba uzyc sily i odgnania na bok.
Od lat wierny tylko japończykom...
- Od: 6 wrz 2008, 01:35
Silne palce, nie podważać żadnym śrubokrętem bo zostaną ślady, ewentualnie można wylutować z płytki i pozostawić w plastiku, później ponownie wlutować.
Miałem kiedyś przypadek że przycisk A/C był w środku połamany i nie naciskał switha na płytce, trzeba było dorobić popychacz.
Miałem kiedyś przypadek że przycisk A/C był w środku połamany i nie naciskał switha na płytce, trzeba było dorobić popychacz.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Witam ja dziś też zauważyłem że nie mogę wyłączyć całkiem klimatyzacji gdy naciskam na ać przycisk na reaguje ani nie słychać tego pikniecia więc mam klimatronik cały czas albo eco co zrobić?
- Od: 16 lip 2016, 22:10
- Auto: Mazda 6 2.0 147 KM benzyna 2009r
Działać
Na początek:
Miernik w rękę i sprawdzić czy jest przejście na przełączniku po naciśnięciu klawisza albo oddać to komuś kto to za Ciebie sprawdzi. Oczywiście wpierw trzeba zdemontować radio i dobrać się od tyłu do nóżek przełącznika.
Na początek:
Miernik w rękę i sprawdzić czy jest przejście na przełączniku po naciśnięciu klawisza albo oddać to komuś kto to za Ciebie sprawdzi. Oczywiście wpierw trzeba zdemontować radio i dobrać się od tyłu do nóżek przełącznika.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Strona 1 z 1