Mruw napisał(a):A ja znalazłem wodę pod kołem zapasowym .. około litra.
Dotyczy to też części millenii/xedosów9, więc to może jakas typowa przypadłość mazd

U mnie leci woda do bagażnika przez małą szczelinę przy połączeniu tylnej lampy z uszczelką bagażnika i zbiera się w kole.
Sama wymiana uszczelki nie pomogła. Trzeba będzie użyć chyba silikonu.
GEPUH napisał(a):Za pierwszym razem była to cała podłoga w tej chwili to cała lewa strona (przód i tył). Dodam,że auto jest bezwypadkowe-sprawdzone. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną, proszę o pomoc.
Też mam podobny problem. Miałem zawsze po deszczu mokry próg i dywaniki w środku. Zdjąłem obicie (boczek) drzwi bo stamtąd dostawała się do środka woda. Okazało się przy polewaniu wody na szybę, że puszcza zewnętrzna uszczelka ta co jest na połączeniu drzwi z szybą. Woda dostaje się w przestrzeń drzwi. Odśrodka drzwi mają takie dziury technologiczne, które zakryte są folią. Niestety woda przez te dziury i folię wyciekała pod obicie. Uszczelki mam już nowe i czekają na wymianę. Ale ostatnio zauważyłem, że mam mokre dywaniki z tyłu. Na szczęście kupiłem wszystkie uszczelki.
Proponuję otworzyć drzwi i lać wodę na uszczelkę, przy szybie i patrzeć czy wycieka spod obicia. Zresztą po deszczu powinien być mokry próg. Jesli auto stoi pochylone to nawet jak woda dostanie się z przodu może sobie polecieć na tył.
Uszczelki w mazdach chyba są bardzo słabe. Ja mam część już porwanych. W millenii 2002 jest podobnie. Uszczelki to straszny szajs. W toyocie z 89r., która nikt nie wie ile razy była bita a napewno dużo razy uszczelki nigdzie nie są porwane i nigdzie nie przecieka heh.