Problem z postojówkami

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Tom » 14 sty 2008, 18:54

Mam następujący problem z postojówkami:

– świecą tylko jak jest przkluczony kluczyk w stacyjce,
– jeśli kluczyk wyciągne ze stacyjki i wysiąde to świeca tylko przez 30 sek (słychać jak przekaźnik działa ale serwis (nie MAZDY) próbował to zrobić i sobie nie radzą bo pewie nad wszystkim czuwa komputer),

pytanie jak przerobić żeby świeciły przy wyciągniętym kluczyku?
Forumowicz

Od: 7 cze 2007, 08:51

Postprzez Pawnik » 15 sty 2008, 18:23

tom79 napisał(a):Mam następujący problem z postojówkami:

– świecą tylko jak jest przkluczony kluczyk w stacyjce,
– jeśli kluczyk wyciągne ze stacyjki i wysiąde to świeca tylko przez 30 sek (słychać jak przekaźnik działa ale serwis (nie MAZDY) próbował to zrobić i sobie nie radzą bo pewie nad wszystkim czuwa komputer),

pytanie jak przerobić żeby świeciły przy wyciągniętym kluczyku?

Na pewno nad postojówkami nie czuwa żaden komp. One nie są kontrolowane przez sieć CAN.
Forumowicz

Od: 12 mar 2007, 21:45
Auto: Mazda 6 Kombi MZR-CD 136 PS

Postprzez Nefar » 16 sty 2008, 17:45

Tez tak mam i uwazam to za swietne rozwiazanie. Nie ma mozliwosci wywalenia akumulatora do zera. Kazda mazda 6 z USA tak ma.

Po kiego wafla zostawiac na postojowkach samochod? Jesli koniecznie musisz zostawic samochod na swiatlach zeby byl widoczny to zostaw na awaryjnych.
Forumowicz

Od: 5 mar 2007, 14:32
Auto: Nissan Murano 3.5 V6

Postprzez zetek » 17 sty 2008, 00:09

Z tego co mi wiadomo to w MAdzi 6 jest coś takiego jak system LCM/ Lightning control module ( czyli kontrola świateł). Więc chyba coś steruje tymi światłami.
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 16:30
Auto: Mazda 6 sport kombi 2.0 141KM