Radio rozładowuje akumulator (bose)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez banzai54 » 15 wrz 2016, 07:26

Witam
Mam pewien problem z radiem w M6, po zgaszeniu samochodu często wyświetlacz od radia dalej działa, jak mam ustawione na płyty to i leci czas piosenek i kręci sobie płytą, jak na radio to normalnie wyświetla stacje... ale nic nie gra. Sprawdziłem pobór prądu to jest 1-1,5A :/ akumulator pada mi co jakiś czas a wymieniłem go rok temu.
Początkowo próbowałem szukać przyczyny po bezpiecznikach, wypinając je zauważyłem, że ani tym bezpiecznikiem pod maską, przekaźnikiem czy też bezpiecznikiem w kabinie od radia nie da się go wyłączyć. Dopiero wypięcie bezpiecznika od oświetlenia kabiny powoduje wyłączenie wyświetlacza.
Wygląda to tak jakby radio chodziło na podtrzymaniu pamięci, czy ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Jutro w nocy jadę na wakacje i nie chciałbym,żeby gdzieś mi autko padło w głupim miejscu po dłuższym postoju.
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 24 kwi 2012, 11:26
Auto: Mazda 6, RF5C, 2005r. Kombi,