philips daylight 9 + czujnik zmierzchu POMOC PRZY INSTALACJI

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kicek814 » 29 maja 2016, 11:03

Witajcie,
niedawno kupiłem mazde 6 GY polift i chce zamontować światła do jazdy dziennej z poprzedniego samochodu a mianowicie philips daylight 9. W Vectre nie miałem problemu z montażem bo nie miała czujnika zmierzchu. Szukam na forach ale albo nie jest to do końca wytłumaczone albo jest
fotorelacja lecz zdjęcia już zostały usunięte :(
Chodzi mi o podłączenie tych świateł tak żeby po przełączeniu na tryb AUTO przez dzień w dobrych warunkach świeciły się LEDy a po zmierzchu żeby się przełączały na zwykłe mijania.
Obecnie ten tryb auto działa tak że prze dzień nic nie świeci dopiero jak sie ściemni to się zapalają światła.
Mazda kupiona w Niemczech.
Ktoś jest mi w stanie to jakoś wytłumaczyć?
Z góry dzięki.
Początkujący

Od: 20 maja 2016, 14:51

Postprzez xRafalx » 29 maja 2016, 11:42

Z tego co widzę w instrukcji to są cztery kable stała masa- czarny, stały plus do akumulatora- czerwony, plus po przekręceniu stacyjki- niebieski, plus po zapaleniu świateł tzm ten który odpowiada za wyłączenie ledów- pomarańczony. To do roboty:–)
Czarny podpinasz do akumulatora do –
Czerwony do akumulatora do + przez bezpiecznik
Pomarańczowy podpinasz do + od postojówki który jest w lampie, bądź pod bezpiecznik w skrzynce odpowiadający za lampy przód.
Niebieski i tu jest problem bo różnie to u każdego jest, np u mnie podpiąłem się pod bezpiecznik od wtrysków INJECTION, bo tam napięcie jest po przekręceniu stacyjką, a odrazu znika po jej wyłączeniu, a u niektórych niestety jest nadal na tym bezpieczniku napięcie przez 30 i wiecej sekund po zgaszeniu auta. Więc bez miernika się nie obędzie. Powodzenia! Oczywiście funkcja auto zadziała tak jak chcesz :)
& Marta
Przedstawiciel Małopolski

Od: 25 kwi 2014, 11:37
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez kicek814 » 29 maja 2016, 14:52

No to było by super o mierniku to wiem wiem tylko martwił mnie ze na auto obecnie (bez ledow) przez dzień nie świeci się nic dopiero po zmierzchu się zapalają. Wiec myślałem ze jak podobne pod postojowki tak jak to zrobiłem wcześniej w vectra b to nie będą świecic. Ale dzięki za wyjaśnienie w tym tygodniu się za to zabiorę to napisze jak poszło :D
Początkujący

Od: 20 maja 2016, 14:51