wczoraj niestety po dłuższej trasie ok250km doświadczyłem dziwnej rzeczy w mojej 6. Po wyjęciu kluczyka nie chciał wyłączyć się zegarek na środkowej desce(display, nad nawiewami) i nie zanikało zasilanie w gnieździe zapalniczki.
Na szybko poradziłem sobie odłączając klemę z akumulatora, ale jest to trochę nie wygodne codziennie.
Po odłączeniu klemy i powrocie za kilka godzin wszystko działa dobrze, ale pewnie idzie któraś cewka niestety nie wiem w którym przekaźniku.
Myślałem że to może przekaźnik w komorze silnika A/C ale już wiem że to nie on. Czy wie może ktoś z Was który to przekaźnik?
Dodatkowo odkryłem że przekaźniki B115 strasznie ciężko dostać, może ktoś polecić jakiś zastępnik?
Czy miał ktoś z Was taki problem? mile widziane wszelkie rady i wskazówki jak się pozbyć tego problemu.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S. Jeśli admin lub ktoś inny widzi podobny problem w innym wątku proszę o PW z nim bo mi nie udało się znaleźć tego przez szukaj.
nie wyłącza się zegar po wyjęciu kluczyka
Strona 1 z 1
Nie wiem czy też w mazdzie tak bywało ale czasem stacyjka a dokładnie jej styki elektryczne jak padały to potrafiły tak się zachować.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Strona 1 z 1