Problem z niedziałającym radiem i podświetleniem całego panelu środkowego.
Strona 1 z 1
Witam, jestem posiadaczem przedliftowej mazdy 6 z silnikiem 2.0 MZR-CD. Wczoraj po odpaleniu zauważyłem, że panel środkowy, radio i wyświetlacz radia przestały działać. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to było sprawdzenie bezpieczników, okazały się być ok. Postanowiłem rozebrać panel i posprawdzałem napięcie na kostkach radia i tam tez wszystko jest w porządku. Nie wiem co robić dalej, może ktoś spotkał się z takim problemem kiedyś i potrafi coś doradzić. Dodam, że wentylatory działają, problem jest tylko z wyświetlaczem i całym radiem które nie reaguje na nic. 

-
xefas21
Może zadam głupie pytanie, ale próbowałeś regulować pokrętłem od natężenia podświetlenia, które jest koło lewego kolana?
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Radio nie reaguje kompletnie na nic. Dzisiaj zaniosłem je do naprawy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak odbiore to napisze co się stało, żeby inni mieli łatwiej.
-
xefas21
Jeśli radio było wcześniej rozbierane lub nieumiejętnie demontowane to jest prawdopodobieństwo uszkodzenia złącz między fronpanelem a modułem radia. Ostatnio dość częsta sytuacja u tych co korzystają ze "skarbnicy wiedzy" pt. youtube .
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Strona 1 z 1