Jak to jest z tym podgrzewaniem przedniej szyby? Bo kiedy wsiadłem ostatnio do Focusa I mojej dziewczyny to zwątpiłem. Cały czas myślałem, że w samochodach podgrzewanie polega na tym, że nawiew puszcza osuszone powietrze z klimatyzacji na szybę dzięki czemu szybciej się roztapia. Natomiast w Fordzie są widoczne wyraźnie na szybie paski, tak jak na tylnej tylko dużo mniej rzucające się w oczy. Jak mniemam jest to ogrzewanie elektryczne. U siebie w 6 nie mam tego
Podgrzewanie przedniej szyby
Strona 1 z 1
Witam Was.
Jak to jest z tym podgrzewaniem przedniej szyby? Bo kiedy wsiadłem ostatnio do Focusa I mojej dziewczyny to zwątpiłem. Cały czas myślałem, że w samochodach podgrzewanie polega na tym, że nawiew puszcza osuszone powietrze z klimatyzacji na szybę dzięki czemu szybciej się roztapia. Natomiast w Fordzie są widoczne wyraźnie na szybie paski, tak jak na tylnej tylko dużo mniej rzucające się w oczy. Jak mniemam jest to ogrzewanie elektryczne. U siebie w 6 nie mam tego
Ok, dzięki za odpowiedź
. A możecie napisać jak to działa w praktyce w naszych mazdach? Od chwili zakupu jeszcze nie miałem tak naprawdę przetestować, bo nie było aż takiego mrozu. Zastanawiam się czy wydać 4zł na skrobaczkę do szyb... nie no, żart oczywiście 
jest taki nadmuch na szybę i tyle. chyba na środkowym pokrętle od nawiewów jest ikonka nawiewu na szybę i tyle.
To propaganda polskich handlarzy nagoniła opinie, że nasze M mają ogrzewanie przedniej szyby, a to nie prawda, bo tylko nadmuch. Podobny mit jak 8 x SRS
To propaganda polskich handlarzy nagoniła opinie, że nasze M mają ogrzewanie przedniej szyby, a to nie prawda, bo tylko nadmuch. Podobny mit jak 8 x SRS
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
No niestety nie mam webasto. Pytałem z ciekawości ile trzeba czekać na odmrożenie oblodzonej szyby.
W tym fordzie to rzeczywiście dobry patent. Ostatnio nad ranem czekałem nawet nie minutę i już mogłem zdjąć wycieraczkami cały lód z szyby. A sam silnik był jeszcze praktycznie zimny.
Dzięki za odpowiedzi. Ale i tak nie zamieniłbym mazdy na nic innego![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
W tym fordzie to rzeczywiście dobry patent. Ostatnio nad ranem czekałem nawet nie minutę i już mogłem zdjąć wycieraczkami cały lód z szyby. A sam silnik był jeszcze praktycznie zimny.
Dzięki za odpowiedzi. Ale i tak nie zamieniłbym mazdy na nic innego
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dzięki za odpowiedzi. Ale i tak nie zamieniłbym mazdy na nic innego
[/quote]
Polać mu mądrze gada
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Polać mu mądrze gada
Strona 1 z 1