Zakupiłem okazyjne 2 boczki z polifta i chciałem je u siebie zamontować. Przeglądałem forum ale nic nie znalazłem

Ilość kabli z głównego gniazda się zgadza. W górnej cześć kostki, pierwszej sekcji. Kable z pinów 3 i 4 są w innym miejscu. Głośnik i zamek działa. Te same kolory. Przełącznik w przedlifcie jest bez elektroniki, prosty fizyczny. W polifcie przełączniki są podświetlane i chyba auto (pytanie do posiadających wersje poliftową). Zrobiłem jak umiałem pseudo schematy połączeń.
Pin 3 i 4 Podłączony bezpośrednio do siłownika pozwala sterować nim z panela w drzwiach kierowcy.
Nie wiem jak to działa dokładnie ale wydaje mi się że w zależności czy opuszczamy czy podnosimy na przewodach jest albo uziemienie albo +12v
Tu jedynie udało mi się uruchomić przełącznik (działało podnoszenie i opuszczanie szyb + podświetlenie) dodając +12v na 3 pinie ale diada przygasała przy opuszczaniu. Oczywiście sterowanie z drzwi kierowcy + zablokowanie siłowników nie działało.
Pytanie do posiadaczy polifta czy wszystkie szyby mają auto opuszczanie i podnoszenie przy dłuższym przytrzymaniu przełącznika. Jeśli tak to wydaje mi się ze są za to odpowiedzialne kable A,B,C,D. Siłowniki w drzwiach w przedlifcie maja 2 piny z 6 a w drzwiach kierowcy ma 6 pinów i tam jest auto. Stąd mój wniosek ale przydało by się żeby ktoś to potwierdziła.
Będe wdzięczny za wszelkie sugestie bo nie wiem jak to ugryźć a pewno wiele osób już chciało i miało okazje zmienić tapicerkę na poliftową