Witam.
Jak w temacie.
Ostatnio postanowiłem sprawdzić co piszczy w PCM mojej mazdy i moim oczom ukazał się błąd B1342. Na desce rozdzielczej żadna z kontrolek się nie świeci nawet check engine. Kontrolki są sprawne bo wygenerowałem inny błąd. Więc z tego co doszedłem ten błąd nie jest sygnalizowany świeceniem się kontrolki silnika co potwierdziła informacja na jednej ze stron obcojęzycznych. Dodam jeszcze, że błąd pojawia się różnorako. Czasem po skasowaniu i jeździe nic, a czasem po jakiś 10 km jazdy po mieście wyskoczy.
Ponieważ, nie udało mi się nic znaleźć na jego temat za wyjątkiem informacji B1342 – błąd nadwozia, zwracam się z prośbą o pomoc. Czego szukać, czy to połączenie PCM, moduł poduszek, immobilizer. Domysły są z kodów błędów innych mazd.
Pozdrawiam
Błąd B1342
Strona 1 z 1
A dziękuję bardzo.
Przy czym zastanawiam się czy ten b1342 od mazdy 3 byłby identyczny w M6. Tak pogrzebałem więcej i chyba będzie to uszkodzenie modułu auto poziomowania świateł w mojej wersji. Przy czym, ten układ od świateł działa.
Edit:
Dzisiaj podpiąłem mazdę pod program forscan:
Kod: B1342 – ECU niesprawny
Moduł: Moduł zasilanego paliwem układu ogrzewania płynu chłodzącego.
Takie coś mi wyskoczyło.
Przy czym zastanawiam się czy ten b1342 od mazdy 3 byłby identyczny w M6. Tak pogrzebałem więcej i chyba będzie to uszkodzenie modułu auto poziomowania świateł w mojej wersji. Przy czym, ten układ od świateł działa.
Edit:
Dzisiaj podpiąłem mazdę pod program forscan:
Kod: B1342 – ECU niesprawny
Moduł: Moduł zasilanego paliwem układu ogrzewania płynu chłodzącego.
Takie coś mi wyskoczyło.
- Od: 22 mar 2013, 18:08
- Auto: Mazda 6 Exclusive 2004
GG 2.0L Diesel 136 KM RF-5C
Strona 1 z 1