Radio nie wyszukuje ŻADNYCH stacji po za dużym miastem

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mobilmobil » 11 paź 2014, 08:32

Witam,

Zakładam ten temat gdyż podobnego w dziale 6 nie znalazłem, tylko w 3. Jeśli będzie zdublowany proszę o przepięcie za co z góry dziękuję.

Mam duży problem z radiem w swoim aucie które niedawno zakupiłem.
Radio działa świetnie idealnie ale tylko w dużych miastach np jak jeżdżę po Warszawie wszystko jest świetnie, a jak wyjadę 20 km za w trasę to nie znajduje mi ŻADNEJ stacji – szukajka lata przez całą skalę i nic nie znajduje, a na zaprogramowanych stacjach które w Warszawie odbierają wyśmienicie jest już tylko całkowity szum :(
Czytałem o podobnym problemie w dziale mazdy 3 i wiem, że pewnie tak samo tu muszę sprawdzić kostkę za radiem.
Jednak podejrzewam maszt anteny bo wygląda na ruszany...

Czy wie ktoś którędy dokładnie idzie kabel od radia do anteny w moim kombiaku ? Chodzi mi o opis taki słowny, a nie kazanie szukać w instrukcji.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak zdejmuje się podsufitkę i czy sam sobie z tym poradzę aby dostać się od dołu do anteny ?

Ewentualnie czy można od góry zdjąć sam maszt jakoś czy jedyną opcją aby go zdjąć jest dostanie się od podsufitki ?
Początkujący

Od: 3 lis 2012, 11:12
Auto: Mazda 6 KOMBI 2.3 2003r. GY

Postprzez Michu_M6 » 14 paź 2014, 13:29

mobilmobil napisał(a): jak zdejmuje się podsufitkę

Przeczytaj ten wątek – może Ci pomóc:
viewtopic.php?f=409&t=56128&hilit=wyg%C5%82uszenie
Forumowicz

Od: 5 mar 2014, 20:17
Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007

Postprzez rafaliniak86 » 17 paź 2014, 20:55

Miałem identyczny objaw jak u Ciebie . Powodem był ukruszoną rdzeń anteny od radia na dachu. Jest ona odkręcana więc nie było problemu z jej wymianą. Kupiłem nową za 30 zł na allegro. Teraz odbiera idealnie nawet na największym zadupiu:) Powodzenia przy wymianie:)
Forumowicz

Od: 8 wrz 2012, 09:17
Auto: Mazda 6 FL 2006r 121KM