Odklejające się listwy wewnętrzne
Strona 1 z 1
Witam wszystkich czy ktoś już miał może problem z listwami wewnętrznymi tymi na desce i przelacznikach szyb poodklejalo się dziadostwo i nie wiem czym to przykleic może ktoś coś doradzi?druga sprawa to kolor ja mam badziewnie wyglądająca imitacje drewna może jest jakaś farba która mógłbym to przemalowac? Pozdrawiam
- Od: 7 sie 2013, 22:17
- Auto: Mazda 6 2003 RF5C
Hmm... Powiem szczerze, że jak polowałem na swoją Mazdę to przejrzałem kilkanaście (jeżeli nie kilkadziesiąt) i w żadnej nie natrafiłem na plastiki imitujące drewno. Być może miałem takie szczęście, ale wydaje mi się, że Twoje plastiki nie są oryginalne od Twojego autka. No chyba, że masz na myśli autko inne niż Mazda 6.
- Od: 25 cze 2014, 12:23
- Auto: Mazda 6, 2.0 MZR-CD 143KM, 2006.
jak chcesz wymienić, to szukaj używek (da radę za rozsądne pieniądze kupić kpl. , albo skorzystaj z folii do oklejania – sporo osób oklejało panel i ładnie to wychodzi, jeżeli się przyłożysz
Na prawdę brzydko to wygląda, przywodzi na myśl stare mercedesy jeżdżone przez kolesi ze złotymi łańcuchami
.
Ja bym proponował folie, nawet carbon.
U kolegi w Oplu taką modyfikację widziałem i muszę powiedzieć, że wyglądała całkiem całkiem. Myślę ze w Madzi też dawała by radę.
Co do przyklejenia tych paneli to nie wiem, czy to dobry pomysł – wg mnie powinny trzymać na zaciskać, ale jeżeli już kleić, to proponowałbym butapren lub podobny klej, który nie będzie się łamał przy drganiach
Ja bym proponował folie, nawet carbon.
U kolegi w Oplu taką modyfikację widziałem i muszę powiedzieć, że wyglądała całkiem całkiem. Myślę ze w Madzi też dawała by radę.
Co do przyklejenia tych paneli to nie wiem, czy to dobry pomysł – wg mnie powinny trzymać na zaciskać, ale jeżeli już kleić, to proponowałbym butapren lub podobny klej, który nie będzie się łamał przy drganiach
- Od: 3 wrz 2013, 13:59
- Auto: Mazda 6 GY1, 2.0. MZR-CD 143 KM, 2007.
Wcześniej – Mazda 323F BJ, 2.0. DTID, 16V, 2003.
Folie carbon jako taka mam ale trzeba to dosyć długo rzezbic suszarka albo opalarka,fakt strasznie to wygląda tyle ze w starych mercach to może dodawalo uroku ale w tym aucie to wszystko psuje zdecydowanie mam dokładnie takie same jak na zdjęciu powyżej póki co przykleilem to na silikon wysoko temperaturowy do silnika :–) innego nie miałem pod ręką a trzyma jak złoto :–) myślę nad farba vht vinyl wrinke plus lub jakąś podobna,czy ktoś orientuje się ile mogą kosztować takie listewki? Na alledrogo nie znalazłem żadnych o dziwo
- Od: 7 sie 2013, 22:17
- Auto: Mazda 6 2003 RF5C
Strona 1 z 1