Słabo świecące reflektory
Strona 1 z 1
Drażniące jest to szczególnie nocą, bo nie dość, że M6 ma bardzo słabe halogeny (świecą jak świeczki
), to jeszcze to delikatne przygaszanie... 

Ja mam na myśli światła mijania, nie przeciwmgielne ale to bez różnicy. Nie tylko w mazdzie silnik jest obciązany tylko we wszystkich samochodach – być może jest to kwestia projektu instalacji elektr. i zastosowana jakichś przekaźników ?
W takim razie nie wiem co oznacza opis "bardzo słabe halogeny" – strumień światła u mnie jest wzorowy, o dużym natężeniu (Philiph blue vision) – kilka osób, którym pożyczałem samochód myślało, że to ksenony bo w nocy świetnie widać drogę na nich. Może masz mocno zużytę odbłyśniki za soczewkami i wtedy rzeczywiśćie może słabo świecić.
CLAU napisał(a):W takim razie nie wiem co oznacza opis "bardzo słabe halogeny" – strumień światła u mnie jest wzorowy, o dużym natężeniu
oznacza to, co jest napisane
Ale wątek nie o tym, więc koniec OT – potem posprzątam
CLAU napisał(a):W takim razie nie wiem co oznacza opis "bardzo słabe halogeny" – strumień światła u mnie jest wzorowy, o dużym natężeniu (Philiph blue vision) – kilka osób, którym pożyczałem samochód myślało, że to ksenony bo w nocy świetnie widać drogę na nich. Może masz mocno zużytę odbłyśniki za soczewkami i wtedy rzeczywiśćie może słabo świecić.
Nie mogą swiecic mocno bo byle jakie auto na h7 będzie lepiej świecić, a wynika to ze strat światła na przeslonie. Co do porównania halogen vs xenon = 1500 vs 3200 lumenow
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Nie zrozumiałeś chyba sensu mojej wypowiedzi bo odnosiłem się do porównania świecenia na zużytym i w miarę nowym kloszu jakim dysponuje. Wiem ile lumenów generuje każde ze źródeł światła, jeździłem różnymi samochodami, również z ksenonami i dlatego odniosłem się do stwierdzenia, że lampy w M6 źle nie świecą. Może mam jakieś wyjątkowe te lampy, skoro w nocy świetnie doświetlają mi droge, nie wiem. Na pewno nie świecą źle.
Dopisano 3 lutego 2014, o 12:04:
Ok, jako, że temat został wydzielony to zadam pytanie inaczej: lampy świecą słabiej w porównaniu do ? Może jakieś zdjęcia porównawcze ?
Dopisano 3 lutego 2014, o 12:04:
Ok, jako, że temat został wydzielony to zadam pytanie inaczej: lampy świecą słabiej w porównaniu do ? Może jakieś zdjęcia porównawcze ?
Witam! Mam problem ze światłami mijania w Mazda 6 kombi 06r. A wiec lampa od strony kierowcy świeci nieco słabiej niz lampa od strony pasazera i nawet jak wymienilem na nowe zarowki H1 obie strony.Sprawdzalem to na scianie i ewidentnie widac ze prawa strona swieci mocniej niz lewa.Prosze o podpowiedz co moge z tym zrobic albo do kogo sie udac
-
Baal
Sorki! Jestem pocztąkowym klubowiczem i nie odnajduje sie w postach. Wielkie dzieki za podpowiedz .
-
Baal
Strona 1 z 1